The Afghan Whigs

14:44 23/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Υπάρχουν ορισμένα συγκροτήματα που για κάποιους από εμάς που “ενηλικιωθήκαμε” μουσικά μέσα στα ’90s θα έχουν μία θέση μόνιμα μέσα στην καρδιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Afghan Whigs, οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα. Πριν από λίγο καιρό, μιλήσαμε με τον παλιόφιλο Greg Dulli.

Ήταν μέσα Δεκεμβρίου, όταν μάθαμε αναπάντεχα για την επιστροφή των The Afghan Whigs, δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία

τους εμφάνιση και έντεκα μετά την διάλυση τους  για τις ανάγκες του ATP I’ll Be Your Mirror 2012 σε Μ.Βρετανία και Η.Π.Α. Σύντομα η επανασύνδεση των Greg Dulli, Rick McCollum και John Curley επεκτάθηκε και σε πολλές άλλες καλοκαιρινές συναυλίες,  με αφετηρία σήμερα Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά στις οποίες και μία συναυλία στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Μαϊου στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι)

Μιλήσαμε με τον κεφάτο και παλιό μας φίλο Greg Dulli, ένα πρωινό – για εκείνον-  Σαββάτου, πριν από ενάμιση πια μήνα και από την αρχή μας  ξεκαθαρίζει τα αυτονόητα.

Greg Dulli: “Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Όταν αποφασίσαμε με τα παιδιά, να επιστρέψουμε για συναυλίες ως Afghan Whigs, ξεκαθάρισα στον ατζέντη μας ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε την Ελλάδα. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Και φυσικά τα καταφέραμε.”

Την στιγμή που του μιλήσαμε, ομολόγησε ότι ασχολείται με το δύσκολο έργο του να καθορίσει το set list της περιοδείας. Θα ήταν δύσκολο και για εμάς ακόμα, να επιλέξουμε πια τραγούδια θα θέλαμε να ακούσουμε ζωντανά μέσα από μία σπουδαία δισκογραφία από το 1988 και μέχρι το 2001 που μετράει έξι albums και μια σειρά από singles & EPs γεμάτα παθιασμένες δικές του συνθέσεις αλλά και κολασμένες διασκευές σε soul classics. Φανταζόμαστε πόσο περίπλοκο θα είναι και για τον ίδιο.

G.D. : “Υπάρχει μία μεγάλη εκτενής λίστα τραγουδιών, και προσπαθώ να ξεκαθαρίσω ποια τραγούδια θα παίζουμε. Και θα σου πω κάτι, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στα setlists, το πρώτο setlist στο οποίο θα καταλήξω και θα το θεωρώ ικανοποιητικό, σίγουρα δεν θα είναι αυτό που τελικά θα παίξουμε. Είναι σαν να γράφεις ένα βιβλίο. Ξεκινάς με ένα πρώτο draft νομίζοντας ότι ξέρεις τι γράφεις, αλλά στην ουσία δεν έχεις ιδέα που θα σε οδηγήσει.”

Πως όμως αποφασίζει ποια τραγούδια θα ακούσουμε; Δεν μπορεί να μην έχει προσωπικές προτιμήσεις σε ορισμένα…

G.D. : “Υπάρχουν πράγματι κάποια τραγούδια των Afghan Whigs που προτιμώ από κάποια άλλα, και όχι μόνο επειδή τα θεωρώ καλύτερα, αλλά και επειδή μου είναι πιο ευχάριστο να επιστρέφω σε αυτά. Φτιάχνω πάντως μία λίστα 30 τραγουδιών στην ουσία, τα οποία είναι και πολλά, δεν πρόκειται να παίζουμε σε μία βραδιά τόσα. Υπολογίζω ότι κάπου στα 24 τραγούδια θα έχει κάθε set list. Θέλω να είμαστε σε θέση να παίξουμε μία ισομερή ποικιλία αντιπροσωπευτικών τραγουδιών από τα 4 τελευταία albums – καθώς και 2 τραγούδια από το πρώτο album ορισμένες βραδιές. Και να σου πω την αλήθεια, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μπορώ να παίξω μαζί με τα παιδιά αυτά τα τραγούδια. Είναι σπουδαία τραγούδια, μιας ωραίας εποχής και περιόδου της ζωής μας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα