R.I.P. Davy Jones (The Monkees)

23:41 29/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από καρδιακή ανακοπή o Davy Jones frontman και ψυχή των θρυλικών The Monkees. Ήταν 66 ετών.

Ο Davy Jones γεννήθηκε στο Manchester της Αγγλίας, και από πολύ μικρή ηλικία μόλις 11 ετών εμφανιζόταν καθημερινά στην τηλεοπτική σειρά θεσμό της Βρετανίας Coronation Street. Σε ηλικία 19 ετών κέρδισε βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο ρόλο του Artful Dodger στο μιούζικαλ Oliver! στο West End και στο Broadway, καθοριστική για την συνέχεια της καριέρας του και της ζωής

του ήταν το γεγονός ότι ήταν ως μέλος του καστ του Oliver! καλεσμένος στην εκπομπή  Ed Sullivan Show την ίδια μέρα με την  θρυλική πρώτη εμφάνιση των Beatles στην αμερικάνικη τηλεόραση, οι οποίοι τον συνεπήραν.

Από το 1966 έως το 1971 υπήρξε μέλος, βασικός τραγουδιστής και καρδιά στην ουσία των θρυλικών The Monkees, του συγκροτήματος που δημιούργησαν αρχικά οι παραγωγοί  Robert “Bob” Rafelson και Bert Schneider μαζί και με τους Micky Dolenz, Michael Nesmith και Peter Tork, πάνω στο οποίο θα στηριζόταν η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του NBC, αλλά λόγω κυρίως του ταλέντου του Davy Jones, του χαμόγελου και της επιτυχίας του ως teen idol της εποχής, κατάφεραν και έμειναν στην ιστορία ως ένα από τα πιο πετυχημένα pop συγκροτήματος των ’60s με τεράστιες και θρυλικές πια επιτυχίες όπως τα ”(Theme From) The Monkees“, “Last Train to Clarksville“, “I’m A Believer“, “(I’m Not Your) Steppin’ Stone“, “Pleasant Valley Sunday” και “Daydream Believer“, μέσα στα 9 albums που κυκλοφόρησαν στα 5 αυτά χρόνια.

Μετά το τέλος των The Monkees, ο Davy Jones επέστρεψε στο θέατρο, σε παραγωγές σε Αγγλία και Αμερική, έκανε κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, και συνέχισε να ηχογραφεί σποραδικά, και φυσικά υπήρξε μέλος των The Monkees στα διάφορα reunions που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, με πιο πρόσφατη την περιοδεία τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2011 σε Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Αμερική, για την 45η επέτειο του συγκροτήματος, η οποία όμως διακόπηκε αναπάντεχα λόγω διαφωνιών μεταξύ των μελών του group. Έως και μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο συνέχιζε να εμφανίζεται κανονικά σε συναυλίες.

Davy Jones (The Monkees R.I.P.)
1945 – 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα