Port-Royal και Absent Without Leave στο Six D.O.G.S.

Οι ιταλοί post-rockers (ενδεικτικά ο όρος αφού ανακατεύουν πολλά ακόμα στην πολύ ενδιαφέρουσα μουσική τους) Port-Royal επιστρέφουν ξανά στην χώρα μας για μια εμφάνιση στο Six D.O.G.S την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Από το 2000 και μέχρι σήμερα οι Port-Royal έχουν διαμορφώσει, όπως αναφέρεται έυγλωττα και το δελτίο τύπου, μια ιδιαίτερη αισθητική μετεξέλιξης του τυπικού post-rock ήχου αποτελούμενη απο κρυστάλλινα beat, shoegaze πειραματισμούς, στρώματα από gauzy synths, vocals και

ρυθμικές διακυμάνσεις που ισορροπούν ανάμεσα σε chill-room, house ή slowcore μέσα από ένα πλήθος κυκλοφοριών και remixes.

Μαζί με τους Port-Royal σε κάποια κομμάτια -θυμηθείτε και το split-EP Magnitorosk (2008) του με τους ιταλούς που είχε παρουσιαστεί και “ζωντανά” στο πάλαι πότε Kinky Kong πριν τρία χρόνια- αλλά και σε δικό του ξεχωριστό σετ θα εμφανιστεί και ο Absent Without Leave (Γιώργος Μαστροκώστας) που μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού το πλήθος κυκλοφοριών του (μέσω της δικής του Sound In Silence) αλλά και εμφανίσεων είτε σόλο είτε ως support άλλων αντίστοιχων σχημάτων της αλλοδαπής τον έχουν αναγαγεί σε σταθερή αξία της εγχώριας σκηνής, αλλά θα σας παραπέμψω να διαβάστε εδώ και την πολύ θετική μας άποψη για τον τριτο δίσκο του Faded Photographs.

Την βραδυά θα ανοίξουν η Μαρία Παπαδομανωλάκη από την Νέα Υόρκη ως Dalot (field recordings, minimal electronica, ηλεκτρο-ακουστική σύνθεση, post-rock, ambient shoegaze, ακούστε τις κυκλοφορίες της στο bandcamp) και ο Xρήστος Γαρμπιδάκης από την Κρήτη ως Dergar (art-rock, post-rock, folk, indie, ambient, classical, neoclassical με χρήση Η/Υ και “κανονικών” οργάνων). Αναμένεται λοιπόν μια εξαιρετική βραδιά -μετά από τις εμφανίσεις θα ακολουθήσει party με DJ sets από τους καλλιτέχνες- ενώ ως δώρο η δισκογραφική n5MD που συνδιοργανώνει το event προσφέρει ένα EP που περιλαμβάνει κομμάτια και από τα τέσσερα σχήματα και το οποίο μπορείτε να “κατεβάσετε” σκανάροντας το QRCode στο flyer του event. Αν δεν έχετε smartphone εδώ το απευθείας λινκ.

Port-Royal, Absent Without Leave, Dalot, Dergar
27 Νοεμβρίου 2011, Six D.O.G.S.
Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος: 8 Ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Port-Royal – Balding Generation (Losing Hair As We Lose Hope) [off.video]

Click here to view the embedded video.

Absent Without Leave – ‘Faded Photographs’
faded photographs by absent without leave

Dalot – ‘Missing Pieces’
Dalot – Missing Pieces by Dalot

Dergar – ‘Autumnsunshine’ (live version)
dergar – automnsunshine [live version] by dergar

Keywords
Τυχαία Θέματα