New Adventures In Hi-Fi vol.20

16:24 3/4/2013 - Πηγή: Mixtape

Η ψυχεδέλεια και τα μίνιμαλ κουμπιά ανεβαίνουν πολύ τα τελευταία χρόνια αλλά εμείς (ως έθνος εννοώ) είμαστε πολύ μπροστά. Τιριρέμ, Τιριρόμ, Τιριράμ – ο τονισμός έχει σημασία.

The Black AngelsIndigo Meadow
(Blue Horizon)

Είναι πάνω από προφανές ότι λατρεύουμε τους Black Angels σ’ αυτό το site.

Και σ’ αυτό το 4ο άλμπουμ τους είναι επίσης παραπάνω από προφανές ότι αυτοί λατρεύουν τους συμπολίτες τους 13th Floor Elevators (δες το 40λεπτο Night Of The Vampire από το 2008 και θα καταλάβεις). Τρίτο προφανές γεγονός είναι ότι περνάνε καλύτερα από ποτέ. Το Indigo Meadow συνεχίζει να περπατάει εκεί που σταμάτησε το Phosphene Dream με ακόμα περισσότερη όρεξη (να ανακαλύψουν την καλή ποπ πλευρά τους-“Love me forever”, “Always Maybe”, “You’re mine”- με τους χρόνους τον κομματιών να πέφτουν στα 2, 3 το πολύ τέσσερα λεπτά) κι ακόμα λιγότερη βαριά velvetίλα στην καμπούρα του (δεν το λέω για καλό ή για κακό αυτό). Τα πάντα όμως βρίσκονται στη θέση τους. Heavy rock riffs (“Evil things”, “Don’t play with guns”, “War on holiday”), ψυχεδελικά πλήκτρα (“I hear colors”, “Twisted light”) και drums με βαριές μπότες. Οι προσδοκίες εκπληρώθηκαν. Οι Black Angels είναι μεγάλη μπάντα κι αυτός είναι μεγάλος δίσκος.

Tracks For Your Mixtape: “Love me forever”, “Evil things”, “You’re mine”

Video: “Evil things”

Click here to view the embedded video.

Άχρηστη(;) Πληροφορία: Στην προπαραγγελία που μπορείς να κάνεις από το site τους, δίνουν μαζί με το δίσκο τους ένα καπέλο, ένα τζιν μπουφάν και μια καυτερή σάλτσα!

William Tyler – Impossible Truth
(Merge)

Αγαπημένη περίπτωση των 00’s ο William Tyler. Μεγαλωμένος στα καλύτερα στέκια. Με τους Silver Jews στα τρία τελευταία τους άλμπουμ, με τους Lambchop σε άλλα δύο, με τον Bonnie Prince Billy, την Candi Staton και τον Charlie Louvin. Αν γνωρίζεις ή άκουσες τα προηγούμενα links τότε μπορείς να καταλάβεις πόσο ικανός είναι να ξεζουμίσει μια κιθάρα όταν την πιάσει στα χέρια του. Μπορεί να συμπεριληφθεί στην κατηγορία του James Blackshaw αν και είναι περισσότερο κοντά στον John Fahey και τοv Robbie Basho. Παραγωγός εδώ είναι ο Mark Nevers (Lambchop) που σένιαρε και τον Tim Burgess στο πολύ καλό Oh No I Love You. Σίγουρα πιο πλουραλιστικό μέσα στον εξ ορισμού μινιμαλισμό του και λιγότερο πειραματικό από το πρώτο του, αλλά αρκετά πειραγμένο ώστε η ακρόαση του να μην γίνει βαρετή δεδομένης της φύσης του.

Tracks For Your Mixtape: “Country of illusion”, “A portrait for Sarah”, “The world set free”

Video: “The world set free”

Click here to view the embedded video.

Neon Neon – Praxis Makes Perfect
(Lex Records)

Ε κρίμα να περάσει απαρατήρητο. Όχι ότι είναι κάνα σπουδαίο άλμπουμ αλλά κρίμα. Άλλωστε ξέρω τουλάχιστον δύο άτομα που αγαπούν τον Gruff Rhys. Εμένα και τον Πυκνάδα. Ο Rhys είναι φυσικά ιδρυτικό μέλος των Super Furry Animals και μαζί με τον Bryan Hollon, κυρίως γνωστό ως Boom Bip, έφτιαξαν το δεύτερο θεματικό δίσκο τους (ούτε και οι ίδιοι δεν το περίμεναν). Στο προηγούμενο τους (Stainless Style-με το Fabrizio Moretti στα drums του “Dream cars”) ασχολήθηκαν με τη ζωή του μηχανικού αυτοκινήτων John DeLorean και η ’80τίλα με τα λέιζερ ταίριαξε όπως η αμαξάρα του θεόμουρλου Dr.Emmett Brown στο Back To The Future, πού ήταν μοντέλο του DeLorean. Το Praxis Makes Perfect συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο πάνω κάτω, αλλά βασίζεται στη ζωή του ιταλού Giangiacomo Feltrinelli. Η disco δεν πολυκολλάει με έναν αριστερό ακτιβιστή και εκδότη (Δόκτωρ Ζιβάγκο, Τροπικός Του Καρκίνου, Ο Γατόπαρδος) που έζησε το ’40 το ’50 και το ’60, αλλά από το να το γύριζαν σε χίπικα καλύτερη λίγη italo-disco.

Tracks For Your Mixtape: “Shopping (I like to)”, “Listen to the rainbow”, “Hoops with Fidel”

Video: “Mid century modern nightmare”

Click here to view the embedded video.

Miles – Faint Hearted
(Modern Love)

Παρακαλώ το συναγωνιστή Μάνο Νομικό να κάνει ένα Record Label Vault για την Modern Love που ήδη έχει δημιουργήσει μία τράπεζα σπέρματος ηλεκτρονικής μουσικής. Το τι είναι techno σήμερα, δεν είμαι καθόλου ειδικός να το πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σήμερα μου αρέσει περισσότερο από ποτέ. Έχει ωριμάσει σαν είδος και ξαναγεννιέται μέσα από τη γενιά των ανθρώπων που την αγάπησαν, την ξεπέρασαν και τώρα την αναδομούν. Ο Miles Whittaker είναι ο ένας εκ των δύο Demdike Stare που πέρυσι έφτιαξαν έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς (τσέκαρε και το νέο single τους)αλλά και το ένα μισό των Millie & Andrea μαζί με τον Andy Stott στον οποίο έχω αναφερθεί ξανά. Σκοτεινή techno με αρκετό σκόρπιο dub, τσιμεντένιο και ασπρόμαυρο όπως είναι όλη η αισθητική της εταιρίας, μερικά αδέσποτα χαστούκια θορύβου (“Archaic thought pattern 1”) και αναπάντεχο αλλά ελεγχόμενο νεύρο (“Lebensform”, “Status narcissism”).

Tracks For Your Mixtape: “Lebensform”, “Rejoice”, “Loran dreams”

Video: “Rejoice”

Click here to view the embedded video.

Yoko Ono/Kim Gordon/ Thurston Moore – YokoKimThurston
(Chimera)

Δηλαδή για να καταλάβω. Η Kim και ο Thurston το ευχαριστήθηκαν που αυτή η ημίτρελη εντελώς παλαβή χήρα του Lennon αυνανίζει τις ανέκαθεν άχρηστες φωνητικές της χορδές επί μία ώρα σχεδόν; Κι εσύ γιατί κάθισες και το άκουσες θα μου πεις. Γιατί είμαι μόνιμο θύμα των Sonic Youth και της λοβοτομημένης πλευράς τους. Αλλά αυτή τη φορά το ποτήρι ξεχείλισε. Αφού αυτός ο αρχιμαλάκας² ο Chapman απέτυχε την πρώτη φορά και σκότωσε το σκαθάρι, ας βρεθεί ένας να της κόψει το λαρύγγι να μην ξαναβγάλει άχνα η ρουφιάνα. Τη μισή διάρκεια αυτής της ταλαιπωρίας η σαλεμένη φτάνει σε οργασμό (δεν αστειεύομαι) περίπου 40 φορές (περισσότερες απ’ όσες πιθανόν να κατάφερε να φτάσει με τον μακαρίτη με τόση μαστούρα). Στο υπόλοιπο μισό επιβεβαιώνει ότι από λάθος δεν είναι έγκλειστη σε κάποιο ίδρυμα. Η μουσική δεν έχει καμία σημασία. Η παρουσία της και μόνο στην αίθουσα μπορεί να μετατρέψει τη Λίμνη Των Κύκνων σε Βάλτο Με Αιμοδιψείς Βδέλλες.

No Tracks For Your Mixtape

Video: “Mulberry”

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα