Mαζί @ M art Space

20:41 10/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια χειροποίητη παράσταση με παιχνιδιάρικη και αισιόδοξη διάθεση «εκτίθεται» στην gallery M art Space και ψάχνει να ανακαλύψει τι μπορούμε, τελικά, να κάνουμε “Μαζί”.

Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη τόσο για τον καθένα από εμάς όσο και για όλους μαζί, συνολικά, το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι λύσεις των μεγάλων προβλημάτων μας αλλά και το να ανακαλύψουμε -ή να δημιουργήσουμε- ψήγματα ελπίδας και

αισιοδοξίας για να αντέξουμε τις μεγαλύτερες ή μικρότερες συμφορές. Το θέατρο, όπως και κάθε τέχνη, ενσαρκώνει πολλούς ρόλους στις ζωές μας και ένας από τους σημαντικότερους, κατά της υπογράφουσας, είναι αυτός του διασκεδαστή. Πόσο δύσκολο είναι να μας προκαλέσει μια παράσταση ευφορία, να μας κάνει να ξεφύγουμε για λίγο από τη δυσμενή πραγματικότητα -χωρίς απαραίτητα να κλείσουμε τα μάτια ή τα αυτιά μας σε όσα συμβαίνουν- όμως;

Η 100% handmade παράσταση Μαζί του Γιώργου Νανούρη ο οποίος «εκτίθεται» μαζί της και μαζί μας στην gallery M art Space είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις που για μία ώρα περίπου, όσο διαρκεί αυτό το διαδραστικό event, το χαμόγελο καρφιτσώνεται στα χείλη των θεατών/ συμμετεχόντων και καταφέρνει να μείνει εκεί.

Σε άμεση επικοινωνία με το κοινό -του οποίου η συμμετοχή κρίνεται αναγκαία στη λογική της συνάντησης μιας παρέας- ο Γιώργος Νανούρης συνθέτει μερικές σκηνές της ζωής μας άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με πικρία και μελαγχολία και άλλοτε με ρεαλισμό και σκληρότητα πάντα όμως με αισιοδοξία σε μια μεγάλη εικόνα που καταλήγει σε ένα θεατρικό event με κεντρικό άξονα την απάντηση στο ερώτημα «τι και πόσα θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν αποφασίζαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε Μαζί».

Αν είστε από εκείνους που σας τρομάζουν οι interactive παραστάσεις ουδείς λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Βεβαίως και θα χρειαστεί να συμμετάσχετε μια που χωρίς εσάς δεν είναι εφικτή η ομαλή διεξαγωγή του θεατρικού event που έχει στήσει ο Γιώργος Νανούρης. Και μπορεί το ταμπελάκι με το όνομά σας σε εμφανές σημείο να σας κάνει να νιώσετε πως δεν υπάρχει περιθώριο να κρυφτείτε αλλά, και πάλι, μην ανησυχείτε. Όλο αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της συνάντησης μερικών μέχρι πρότινος αγνώστων, σε ένα πάρτυ με θέμα το Μαζί και τίποτα περισσότερο τρομακτικό ή άβολο.

Όσο για τον οικοδεσπότη της βραδιάς, το σκηνοθέτη και παρουσιαστή της, θα μπορούσαμε να σας πούμε πολλά αλλά αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε είναι πως πρόκειται για έναν ηθοποιό και σκηνοθέτη που δεν παύει να πειραματίζεται και να ρισκάρει, να προσπαθεί να ανακαλύψει τρόπους και μέσα θεατρικής επικοινωνίας χωρίς να βυθίζεται σε κάποια δήθεν βαρύτητα της τέχνης και όλα αυτά με περισσή αισιοδοξία και καλή διάθεση.

Σκηνοθεσία, παρουσίαση: Γιώργος Νανούρης

27 Απριλίου έως 27 Μαΐου 2012

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα 21.15

Τιμή εισιτηρίου
10€

χώρος Τέχνης M art Space
Σόλωνος 10 κ Ηρακλείτου, Κολωνάκι (2οςΌροφος)
Κρατήσεις: 210 9246600 ext. 211
www.m-art.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα