LIFE- Κιθ Ρίτσαρντς

11:05 20/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Ο Κιθ Ρίτσαρντς έρχεται, επιτέλους στην Ελλάδα. Και φέρνει μαζί του ολόκληρη τη ζωή του.

Η αυτοβιογραφία του θρυλικού μέλους των Rolling Stones “Life” που έχει συζητηθεί ήδη πολύ, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Νένε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό εγκαινιάζοντας τη σειρά Λατέρνατιβ (από το όνομα της εκπομπής των Παναγιώτη

Μένεγου και Σταύρου Διοσκουρίδη, επιμελητών της έκδοσης) που θα κυκλοφορήσει κάτω από την ίδια στέγη.

Ο Κιθ στην αυτοβιογραφία του διηγείται τη ζωή του με τον πιο γλαφυρό, ειλικρινή και άμεσο τρόπο. Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, η ψυχή του μεγαλύτερου γκρουπ της ροκ, σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην ιστορία όχι μόνο του συγκροτήματος αλλά και ολόκληρης της μοντέρνας κουλτούρας.

Από τις λαϊκές γειτονιές του Λονδίνου στη σκηνή των mods, από τα μπλουζ στα καλλιτεχνικά κινήματα και στην μαζική υστερία των συναυλιών. Ναρκωτικά στους δρόμους της Ταγγέρης, πολυτελείς βίλες στη Νότια Γαλλία, μοντέλα και τυχοδιώκτες, θυελλώδεις έρωτες, ουσίες κρυμμένες μέσα σε λιμουζίνες, κυνηγητό, συλλήψεις, δίκες, εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μικ Τζάγκερ, η Μαριάν Φέηθφουλ, η Ανίτα Πάλενμπεργκ. Ταξίδια LSD με τον Τζον Λένον, σπασμένες χορδές κιθάρας, μύθοι και αλήθειες. Ξεκαρδιστικός, αληθινός, άγριος και τρυφερός. Ο άνθρωπος που σνίφαρε τη στάχτη του πατέρα του (ή όχι;), ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το Satisfaction την ώρα που κοιμότανε, ο άνθρωπος που πούλησε την ψυχή του όχι στον διάβολο, αλλά στο ροκ εν ρολ, σε ένα συναρπαστικό βιβλίο ζωής. Life.

«Ήταν πολύ καλή συναυλία. Δεν έμεινε ούτε μια θέση στεγνή στο θέατρο»

Στις 23 Ιουνίου η κυκλοφορία του βιβλίου θα γιορταστεί με ένα πολύωρο -event -υπερπαραγωγή στο Six D.O.G.S.

Στις 19.30 θα ξεκινήσει με μια με συζήτηση-παρουσίαση στην οποία συμμετέχουν: Νίκος Πετρουλάκης – δημοσιογράφος, DJ, συλλέκτης, ίσως ο μεγαλύτερος φαν και connoisseur των Rolling Stones στην Ελλάδα, Γιάννης Νένες – δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, μεταφραστής του Life, Γιώργος Νίκας – κιθαρίστας των Zebra Tracks, Λατέρνατιβ (Σταύρος Διοσκουρίδης/ Παναγιώτης Μένεγος) – δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, επιμελητές της σειράς.

Στις 22.00 το πάρτυ ξεκινάει με live από μπάντες που διασκευάζουν μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια της 50χρονης πορείας των Rolling Stones (και παράλληλα θα μας δώσουν μια γεύση κι από το δικό τους υλικό).

Το κοριτσίστικο τρίο των DAUGHTER διασκευάζει το Playing With Fire
Οι I SAW 43 SUNSETS φωτίζουν το Paint It Black
Οι KEYSER SÖZE μεταφέρουν στα ’90s το Brown Sugar.
Οι LIARBIRDS ρετροποπάρουν πάνω στα Dead Flowers και It’s All Over Now.
Οι MY DRUNKEN HAZE σε double bill συμμετέχουν με τα Play With Fire & Citadel. 
Οι SAD DISCO εκσυγχρονίζουν το groove του The Last Time
Οι SPACE BLANKET μετατρέπουν σε electro δυναμίτη το Jumpin Jack Flash.
Η STELLA των Expert Medicine με την ηλεκτρική της κιθάρα καβαλάει Wild Horses.
Οι YURI’S ACCIDENT μεταφράζουν στην po

Keywords
Τυχαία Θέματα