Kid Flicks – “By Typing I Talk You Don’t Talk”

Ο Νίκος Δερβίσης στην δεύτερη δισκογραφική του δουλειά ως Kid Flicks μετά το “Hearts of Gold” συνεχίζει να εμπνέεται σταθερά από την μουσική των Animal Collective.

Η έναρξη με το “Eraser” υπόσχεται μια αφαιρετικότητα στις συνθέσεις που τελικά δεν συναντάται μέχρι και το τέλος του album.
Τα “The Sentence” και “The Semicolon” που ακολουθούν προσθέτουν μια δόση από Panda Bear, εποχής Person Pitch, ενώ το “The Dirty Utopian” ηχητικά τα καταφέρνει πολύ καλύτερα.

Το “Sunken Palace” αναπύσσεται ολόσωστα θυμίζοντας κάτι από

Caribou, ενώ το “Italian Girl” ξεκινάει αρκούντως συμπαθητικά, χωρίς όμως να αποφύγει την επαναλήψη κάπου προς το τέλος και είναι το “Χχτ” που αποτελεί την καλύτερη στιγμή του δίσκου. To “Bombus” παρουσιάζει ενδιαφέρον, ειδικότερα από την μέση και μετά.

Το “You never know” παραείναι σύντομο σαν κλείσιμο για να σταθεί σαν ολοκληρωμένη σύνθεση, αφήνοντας μια αίσθηση ανολοκλήρωτου. Σαφώς και είναι δύσκολο να αποτυπωθεί η ευφορική διαθεση που χαρακτηρίζει πολλά από τα κομμάτια των Animal Collective, πόσο μάλλον από ένα καλλιτέχνη στα πρώτα του βήματα. Υπάρχουν όμως οι ικανότητες για μια αρτιότερη κυκλοφορία στο μέλλον.

Tracks for your mixtape: “Χχτ”, “Sunken Palace”
Label: Inner Ear Records

O Kid Flicks θα παρουσιάσει το ”By Typing I Talk You Don’t Talk” την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου από τις 22:30 στο Bios, με δωρεάν είσοδο, με το νέο του τριμελές line up, το οποίο παρακολουθήσαμε και πρόσφατα ζωντανά αφήνοντας μας πολύ καλές εντυπώσεις. Θα ακολουθήσει πολυμελές freak-out jam με βάση το “In C” του Terry Riley με τη βοήθεια φίλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα