Jessie Ware – Devotion

10:08 30/8/2012 - Πηγή: Mixtape

Την βρετανίδα τραγουδίστρια Jessie Ware την γνωρίσαμε μέσα από την συνεργασία της με τον παραγωγό SBTRKT (aka Aaron Jerome) πέρυσι αλλά χάρις στο ντεμπούτο της Devotion βρίσκει πλέον την δική της θέση στον ήλιο. To Devotion της Jessie Ware λοιπόν είναι γεμάτο αθεράπευτα pop αλλά καθόλου “φτηνά” τραγούδια που περιγράφεται καλύτερα από το τί δεν …περιλαμβάνει.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πρώτον δεν επιστρατεύονται στρατιές από παραγωγούς για να καταλήξει αχταρμάς. Το άλμπουμ είναι σε παραγωγή

σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον Dave Okumu (βλ. The Invisible) με την συνεργασία των Julio Bashmore και Kid Harpoon σε κάποια από τα τραγούδια, γεγονός που του χαρίζει έναν ενιαίο, συνεκτικό αλλά ευτυχώς -και εδώ κερδήθηκε ένα μεγάλο στοίχημα- όχι μονότονο ήχο.

Δεύτερον δεν περιλαμβάνει καθόλου “καγκουρίστικο” dubstep ή/και εξορμήσεις προς εκνευριστικούς euro dance ήχους ή/και mainstream rap με συμμετοχές από γνωστούς “μαϊντανούς” (δεν λείπει πάντως ένα μικρό rap τμήμα στο ‘No to Love’ από τον ίδιο τον Okumu καθώς και μια πολύ έξυπνη χρήση ως sample μιας φράσης μέσα από το ‘Dream Shatterer‘ του Big Pun (R.I.P.)  στο ’110%’) ή άλλα τέτοια στοχεία που συναντάμε σε pop δίσκους της εποχής μας.

Αντίθετα κινείται σε έναν επηρρεασμένο μεν από τα 80s ως ένα βαθμό (ενδεικτικά τα κιθαριστικά περάσματα στο ‘Running’) αλλά και ταυτόχρονα απόλυτα σύγχρονο pop ήχο που δεν στοχεύει τόσο στο dancefloor αλλά περισσότερο στο μυαλό και την καρδιά -κάτι που εντοπίζεται και στους στίχους που ντύνουν τα κομμάτια του δίσκου- ενώ ας σημειωθεί εδώ πως η φωνή της Jessie είναι ότι καλύτερο για τα τραγούδια του Devotion χωρίς να καταφεύγει ούτε σε autotune ή άλλα κολπάκια ούτε σε άνευ λόγου και αιτίας “ακροβασίες”. Η καλύτερη περιγραφή που γράφτηκε για το ‘Devotion’ είναι το ‘η Sade συναντά τον SBTRKT‘ και συμπυκνώνει απόλυτα το τι θα ακούσετε.

Σαφώς τα τρία τραγούδια που γνωρίζαμε ήδη ως singles (‘Running’, ’100%’, ‘Wildest Moments’) ξεχώρίζουν καθώς και τα ‘No To Love’, ‘Still Love Me’ και ‘Swan Song’.  Αυτό που λείπει από το Devotion είναι ένα “catchy as hell” mega hit (το ‘Wildest Moments’ θα μπορούσε να έχει αυτόν τον ρόλο) να την φέρει σε επαφή με τα “μεγάλα ακροατήρια” αλλά νομίζω πως έχουμε καιρό για κάτι τέτοιο, άλλωστε τώρα ξεκινά ουσιαστικά η καριέρα της Jessie Ware. Και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο.

Label: PMR Records
Track(s) for your mixtape: ‘Running’,’100%’, ‘Wildest Moments’, ‘No To Love’

Jessie Ware – ‘Running’ (Official Video)

Jessie Ware – ‘Wildest Moments’ (Official Video)

Jessie Ware – ’110%’ (Official Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα