Introducing…Moody Alien

23:19 3/1/2013 - Πηγή: Mixtape

Περιπετειώδη, σκοτεινά, γοητευτικά ακούσματα. Καλωσορίσατε στον πλανήτη του Moody Alien.

Το 2013 έχει ήδη ξεκινήσει το μέτρημα, και εμείς εγκαινιάζουμε τη δεύτερη σεζόν της στήλης του mixtape.gr, Introducing, που την περασμένη χρονιά μας σύστησε αρκετά ενδιαφέροντα νέα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Ποδαρικό για τη νέα χρονιά, μας κάνει ο, εκ Θεσσαλονίκης,

Moody Alien τον οποίο και προτρέψαμε να παρουσιάσει τη δουλειά του.

“Ο στόχος μου είναι να φτιάξω μουσική που θα εκφράζει εμένα και όχι κάποια παροδική μόδα και θα είναι, κατά το δυνατόν, διαχρονική (θεωρώ την αντοχή στο χρόνο ως το ασφαλέστερο κριτήριο για οποιαδήποτε μορφή τέχνης). Το πώς θα κατηγοριοποιηθεί δε με απασχολεί ιδιαίτερα.”

Ο Moody Alien κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ μέσα σε ένα μόλις χρόνο (όλα διαθέσιμα για ακρόαση και αγορά μέσω bandcamp), καλλιτεχνικές του ανησυχίες όμως ξεκινούν αρκετά χρόνια πριν.

“Η ενασχόλησή μου με τη δημιουργία μουσικής ξεκίνησε το 2001, σε σχετικά μεγάλη ηλικία. οι μόνες βάσεις που είχα ήταν ότι πάντα άκουγα πολλή μουσική. Στην αρχή υπήρχε μόνο ένας υπολογιστής, στην πορεία προστέθηκε και άλλος εξοπλισμός (τα εντελώς απαραίτητα κι αυτά όχι όλα), όργανα άλλων ή δικά μου, που έπαιζα ή σάμπλαρα, ή που έπαιζαν παλιοί ή νέοι φίλοι στα κομμάτια μου. H λογική μου ήταν -και είναι- το “μαθαίνω παίζοντας”.

Στις τρεις αυτές κυκλοφορίες, ο ακροατής θα διακρίνει μια σαφή κατεύθυνση προς την ορχηστρική μουσική, με διαφορετικό όμως ύφος κάθε φορά, ξεκινώντας από το πιο εσωτερικό A Moody Alien In the Dark, συνεχίζοντας με το πιο πειραματικό Brut Pop και φτάνοντας στην πολυσυλλεκτικότητα και την jazzy αισθητική του -περσινού πλέον- No Evil.

“Kατά κανόνα δε δουλεύω σε προκαθορισμένα πλαίσια και με σαφή στόχο. Φτιάχνω ο,τι μου κατέβει και το ξαναδουλεύω μέχρι να έχω κάτι που ικανοποιεί πρώτα απ’ όλους εμένα. Συχνά επιδιώκω τη σύμπραξη άλλων μουσικών, στους οποίους μ’ αρέσει ν’ αφήνω χώρο και ελευθερία να αυτοσχεδιάσουν, βάζοντας κάτι από το προσωπικό τους ύφος. Γενικά δε βιάζομαι να κυκλοφορήσω δουλειές, υπάρχει ένα στάδιο “ωρίμανσης” και μετά αποφασίζω τι αξίζει να βγει προς τα έξω και πώς.”

Κι αν τα προηγούμενα δύο άλμπουμ του, χαρακτηριζόταν από μια κάποια σχετική εσωστρέφεια, τουλάχιστον ως προς τη δημιουργική διαδικασία, ο ήχος του στο πρόσφατο No Evil, καθορίζεται εν πολλοίς από τις συμμετοχές μουσικών και φίλων του καλλιτέχνη, όπως ο Άγγελος Μπουρνάς (2L8, Alien Mustangs, The Shining Path) βασικότερος συνεργάτης για αυτό το άλμπουμ, Phut (The Shining Path, Alien Mustangs), Άρης Τέγος (ex-2L8, State of Τension), Κώστας Τσουμάνης, Εύα Ματσίγκου, Εύη Λά, Μίμης Κ.

Πέραν όμως των τριών αυτών κυκλοφοριών, ο Moody Alien εργάζεται συνεχώς πάνω σε νέα πράγματα (όπως η πρόσφατη συμμετοχή του στη συλλογή της Catalogue of Wonders) προετοιμάζοντας τις μελλοντικές του κινήσεις.

“Τα μελλοντικά μου σχέδια περιλαμβάνουν περισσότερες κυκλοφορίες (με αρκετή… ποικιλία), την αναζήτηση λύσεων στο ζήτημα της βιωσιμότητας του πρότζεκτ (δεν ξέρω πόσοι αντιλαμβάνονται το κόστος σε χρόνο και χρήμα για να συντηρηθεί κάτι τέτοιο) καθώς και στο σχετικό ζήτημα των ζωντανών εμφανίσεων (που δεν κάνω όσο δε μπορώ να παρουσιάσω κάτι που θα με ικανοποιεί), την αναζήτηση περισσότερων συνεργασιών (καθαρά μουσικών ή/και οπτικοακουστικών)… και ό,τι άλλο προκύψει.”

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το πρόσφατο άλμπουμ του Moody Alien, No Evil και να το αποκτήσετε σε digital download και cd:

Links:

facebook.com/moodyalienpage
moodyalien.bandcamp.com
soundcloud.com/moody-alien

Keywords
Τυχαία Θέματα