Introducing…Chewing Gun

12:18 31/3/2014 - Πηγή: Mixtape

Με ένα εύστοχο λογοπαίγνιο σαν όνομα, οι Chewing Gun παρουσιάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους, -volume- και εμείς σας τους συστήνουμε.

Με το πρώτο άκουσμα του -volume- μου ήρθαν αυτομάτως στο μυαλό οι At The Drive In και το προ δεκαετίας αριστουργηματικό ντεμπούτο τους, Relationship In Command. Σε αυτές τις βάσεις πατάνε οι Chewing Gun δημιουργώντας ιδιαίτερες συνθέσεις

με κοφτερά riffs, φασαριόζικα τύμπανα και edgy ηλεκτρονικά ξεσπάσματα, ένα “experimental extreme art rock” υβρίδιο, όπως το περιγράφουν οι ίδιοι.

To -volume-, αλλά και το πρώτο άλμπουμ τους Industrial Chewing Machine, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά την Τρίτη 8 Απριλίου στο Six D.O.G.S.

Οι Chewing Gun αποτελούν όχημα για έκφραση μουσική, ιδεολογική, εικαστική και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί το ανθρώπινο μυαλό για να ουρλιάξει τις αναζητήσεις του. Μπορεί να κυκλοφορήσουν ένα ογκώδες Rock album ή ένα concept πειραματικό δίσκο, ή να φτιάξουν μουσική για μια παράσταση, ταινία, ακόμα και να επενδύσουν ηχητικά και οπτικά ένα installation project. Πρόκειται για μια κολεκτίβα στην οποία ο κάθε συν δημιουργός έρχεται κατά το δοκούν και κατά βούληση.

Για να πάρετε μια πρώτη γεύση προτού ακούσετε τους Chewing Gun, τα δομικά υλικά με τα οποία χτίζεται η μουσική τους έχουν τη βάση τους στους “Bonobo, Quantic, Omar Rodriguez Lopez, Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age, Amon Tobin, Mutemath, King Crimson, The Mars Volta, Pretty Lights, Nick Bartsch’s Ronin, Cinematic Orchestra, LTJ Bukem, και ότι άλλο Ζωντανό υπάρχει στην μουσική σκηνή”.

Από το 2011, όταν και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους, η σύνθεση των Chewing Gun είναι: Τάσος Πέππας - τύμπανα, Γιάννης Γκέκης – μπάσο, Slower – modules soundscapes, Γιώργος Χριστόπουλος – κιθάρες, Τάκης Μάρκου - Κιθάρα Φωνή.

“Το καινοτόμο στοιχείο είναι πως για πρώτη φορά σε ελληνική μπάντα, στη σύνθεση περιλαμβάνεται ως μέλος ένας «κατασκευαστής» εικόνων. Ο Σπύρος Τσακίρης χρησιμοποιεί τις οπτικές τέχνες σαν μία ακόμη γλώσσα, πέραν της μουσικής, για ένα ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό project. Πιστεύοντας πως η μουσική και η εικόνα, είναι κοινές αφηγήσεις, σε παράλληλες πορείες, με συνεπαγωγή, κάθε αφηγηματικό απόσπασμα να περιέχει πολλαπλές εκδοχές, oι οποίες μπορεί να είναι ενδιaφέρουσες.”

Αμφότερα τα άλμπουμ των Chewing Gun κυκλοφορούν ως self-releases “γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να διαχειριστείς τις κυκλοφορίες χωρίς την δέσμευση κάποιου label και ότι συνεπάγεται αυτό στη διαχείριση θεμάτων χρόνου και διαμόρφωσης του ήχου”.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε δωρεάν τα -volume- και Industrial Chewing Machine.

Οι Chewing Gun θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά το -volume- την Τρίτη 8 Απριλίου στο Six D.O.G.S.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Είσοδος 3 ευρώ

Links:

chewinggun.bandcamp.com
soundcloud.com/chewing-gun
reverbnation.com/chewinggun
chewinggunband.blogspot.gr/
facebook.com/chewinggun
mail: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα