Introducing… No Clear Mind

01:10 9/3/2012 - Πηγή: Mixtape

OK, στην περίπτωση των No Clear Mind, ο όρος “Introducing” είναι λίγο αδόκιμος, καθώς το συγκρότημα υπάρχει και παίζει μουσική από το 2006. Θα μπορούσαμε τον χρησιμοποιήσουμε όμως για να καλωσορίσουμε το συγκρότημα μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα και πάλι κοντά μας.

Με αφορμή λοιπόν το επερχόμενο live τους στο No Central, το Σάββατο 10 Μαρτίου, παρέα με τους Masturbation Goes Cloud, αλλά και της δεύτερης κυκλοφορίας

τους που είναι στα σκαριά, σας συστήνουμε τους “νέους” No Clear Mind!

Ο πρώτος τους δίσκος “Dream is Destiny” (μια συλλογή ακατέργαστων σπιτικών ηχογραφήσεων) μοιράστηκε ως δωρεάν download από την μπάντα, κίνηση η οποία είχε σαν αποτέλεσμα η μουσική τους να φτάσει πολύ μακρύτερα απ’ ότι οι ίδιοι είχαν ποτέ φανταστεί. Μεγάλος αριθμός blogs ανά τον κόσμο φιλοξένησαν κομμάτια τους, δίνοντάς της έτσι μια δυναμική που αποτυπώνεται στην απήχηση των βίντεο ”Static” και ”Dream is Destiny” στο YouTube (πάνω από 800.000 views και τα δύο μαζί και αυξάνονται καθημερινά!), ενώ παράλληλα ο δίσκος έχει σημειώσει μέχρι τώρα περισσότερα από 8.000 downloads.

Η σταδιακή εισχώρηση φυσικών οργάνων στον ήχο τους και οι παράλληλοι μουσικοί πειραματισμοί των μελών της μπάντας έχουν προσδώσει πλέον στο σχήμα τον χαρακτηριστικό του ήχο που αναδεικνύεται στο δεύτερο δίσκο τους, “Μετς” που κατά τους ίδιους αποτελεί “ένα κράμα κινηματογραφικής μουσικής, ψυχεδελικής folk και αυτοσχεδιαστικής ambient με διάχυτη την διάθεση ανάδειξης της αγνής μελωδικότητας και της ρυθμικής αντίληψης της δεκαετίας του 70″.

Οι No Clear Mind είναι ένα ιδιόμορφο μουσικό πείραμα που εξελίσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Αποτελώντας μια ανοιχτή πλατφόρμα έκφρασης για τα μέλη της, η μπάντα έχει προσεγγίσει εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης και πλήθος μουσικών ιδιωμάτων, από Indie Electronica, Post Rock, Dream Pop μέχρι αλγοριθμική σύνθεση και καθαρά αυτοσχεδιαστικές φόρμες, μένοντας πάντα πιστή στην αισθητική που υπηρετεί.

Η επιστροφή τους στις ζωντανές εμφανίσεις ως πλήρες σχήμα συνοδεύεται με την προσθήκη των Κώστα Χαλιώτη, Μπάμπη Θεοχάρη και Δημήτρη Παγίδα, στα αρχικά μέλη της μπάντας Βασίλη Ντοκάκη και Λευτέρη Βολάνη. 

Αν θέλετε να πάρετε μια γερή πρώτη γεύση από No Clear Mind, μπορείτε να κατεβάσετε το πρώτο τους άλμπουμ “Dream Is Destiny” από εδώ.

Οι No Clear Mind θα εμφανιστούν μαζί με τους Masturbation Goes Cloud το Σάββατο 10 Μαρτίου στο No Central, (Πρωτογένους 8, 3ος όροφος, Ψυρρή). Είσοδος 4 ευρώ.

Links:
facebook.com/NoClearMind
myspace.com/noclearmind
contact: [email protected]

Videos:

Keywords
Τυχαία Θέματα