H δισκοθήκη του John Peel από σήμερα online!

15:44 1/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Από σήμερα άνοιξε τις “πόρτες” του το ψηφιακό σπίτι του μακαρίτη John Peel, και μας προσκαλεί να χαθούμε μέσα στην ατελείωτη θρυλική δισκοθήκη του.

Ο πιο σπουδαίος βρετανός ραδιοφωνικός  παραγωγός όλων των εποχών, και μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της μουσικής γενικότερα, έφυγε από τη ζωή όπως είναι γνωστό το 2004 αφήνοντας πίσω του τα θρυλικά Peel Sessions, ένα τεράστιο υλικό ηχογραφήσεων και εκπομπών, αλλά φυσικά και μια  δισκοθήκη που αριθμεί πάνω από 26.000 albums βινυλίου, και αναρίθμητα singles

και cds.

Το John Peel Centre που διευθύνει ο Andrew Stringer μαζί με την σύζυγο του Peel, Sheila Ravenscroft, ξεκίνησε ένα πολύ φιλόδοξο project ψηφιακής αναπαράστασης του σπιτιού και studio του John Peel, το οποίο έχει ως στόχο σταδιακά μέρα με την μέρα να δώσει την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την δισκοθήκη του John Peel. Προς το παρόν, έχουν “ανέβει” τα πρώτα 100 albums από το γράμμα “Α” και κάθε μέρα θα προστίθενται και περισσότερο. Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν ψηφιοποιηθούν τα τραγούδια που περιέχονται στα albums, αλλά σε ορισμένα από αυτά παρέχονται links προς πηγές που τα διαθέτουν νόμιμα για stream.

Επισκεφθείτε το σπίτι και την δισκοθήκη του John Peel στη διεύθυνση http://thespace.org/items/s000004u

Επίσης, αν δεν το έχετε παρακολουθήσει, απολαύστε παρακάτω σε τέσσερα μέρη ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Channel 4, με θέμα την δισκοθήκη του John Peel:

Keywords
Τυχαία Θέματα