Graveyard Café Band- Ελευθερία ή Θάνατος;

17:43 2/11/2011 - Πηγή: Mixtape

Σε έναν ολοκαίνουργο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Faust, μετακομίζει φέτος η Graveyard Café Band συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία με μια νέα μουσική performance εγκαινιάζοντάς τον.

H μουσικοθεατρική μπάντα που δημιούργησε ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας το 2009 και τις παραστάσεις της σκηνοθετεί και σκηνογραφεί ο Γιάννης Σκουρλέτης συνεχίζει να εκπλήσσει το κοινό με τις ιδιαίτερες

ιδέες της. Με κεντρικό άξονα το θέμα «επανάσταση και θάνατος» και κυρίαρχο μοτίβο την ματαιότητα μελοποιεί ποίηση από τις Ωδές του Κάλβου μέχρι τη Μοναξιά της Γώγου και δίνει τα κείμενα στα φαντάσματά της για να τα μεταφέρουν στο κοινό.

Η πρώτη της παράσταση με τον τίτλο «IN EXTREMIS», παρουσιάστηκε στο TAF τη σεζόν 2009-2010 σε παραγωγή της ομάδας «Πασπαρτού» και η δεύτερη, με τον τίτλο «ALIVE», παρουσιάστηκε σε παραγωγή της «bijoux de kant», τη σεζόν 2010-2011, στο SIX D.O.G.S., στο BLENDER festival του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε διάφορους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και την περιφέρεια. Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «IN EXTREMIS», ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση του «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Την παρουσίαση της παράστασης In Extremis μπορείτε να διαβάσετε εδώ. 

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Βίντεο: Ευθύμης Θεοδόσης
Κατασκευή κουστουμιών: Χαρά Δάρμα
Ειδικές κατασκευές: Έλενα Κουφάκη
Παντιέρα: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Performers: Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης , Σαμψών Φύτρος

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Σάββατο & Κυριακή 21.15

Τιμή εισιτηρίου
10 € με ποτό

Από 12 Νοεμβρίου

Faust
Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3234095

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα