Get to Know: Sauna Youth

02:29 5/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Where it’s at?
London is where it’s at.

Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό αυτό τον καιρό καθώς εξερευνούμε/ακούμε ακόμα μια εξαιρετική μπάντα από την underground/DIY σκηνή που δείχνει να αναπτύσσεται ενεργά ξανά στην βρετανική πρωτεύουσα και αποτελείται από μια πλειάδα συγκροτημάτων όπως οι Omi Palone, οι Cold Pumas, οι Cheatahs, oι Best Friends και φυσικά οι εξαιρετικοί Sauna Youth με τους οποίους θα ασχοληθούμε λίγο εκτενέστερα.

H τετραμελής μπάντα που ξεκίνησε από το Brighton αλλά

μετακόμισε στο Λονδίνο,κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το ντεμπούτο album της Dreamlands μέσα από το αρκετά ενδιαφέρον label της Faux Discx. Όπως μαθαίνουμε μέσα από το blog της μπάντας  (εδώ) ,το Dreamlands ηχογραφήθηκε μετά από αρκετές συζητήσεις, βαρεμάρα και 2 αποτυχημένες προσπάθειες της μπάντας πίσω στο Brighton. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, το παλιό ρητό “το καλό πράγμα αργεί” επαληθεύτηκε  100% , καθώς υπάρχει μια περίπτωση το Dreamlands να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα βρετανικά ντεμπούτα album που θα ακούσουμε φέτος (έχουμε διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του 2012, αυτό είναι μάλλον το καλύτερο album που έχει βγει από την Αγγλία φέτος).

Με το aggressive kraut-punk  διαμάντι, Town Called Distraction να ανοίγει το δίσκο, οι Sauna Youth δηλώνουν εξ’ αρχής ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη NME-band που θα περάσει-χωρίς-να-ακουμπήσει.  Lo-Fi αισθητική, λίγο πιο punk από όλες τις post-punk απομιμήσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς  και αυθεντικά σωστές συνθέσεις μας δίνουν ένα album που χωρίς να σε εκπλήσσει, σε ενθουσιάζει με ένα περίεργο τρόπο, ανάλογο του 1ου album των These New Puritans, πριν αρχίσουν να πειραματίζονται με συμφωνικές ορχήστρες και τέτοια (όχι ότι είναι κακό φυσικά).

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το δίσκο μέσα από το soundcloud της Gringo Records και να βγάλετε τα δικά σας συμπέρασματα καθώς η αλήθεια είναι ότι ο ενθουσιασμός υπερισχύει της αντικειμενικότητας στο κείμενο που μόλις διαβάσατε. Αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα