Chinawoman + Katrin The Thrill @ Six D.O.G.S.

07:31 4/3/2013 - Πηγή: Mixtape

Ενθουσιασμός – σε βαθμό υστερίας – με την ανακοίνωση των συναυλιών της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δύο γρήγορα sold out στο Six D.O.G.S., κόσμος απεγνωσμένος να βρει ένα εισιτήριο… Μα ποια επιτέλους είναι αυτή η Chinawoman;

Η Καναδή, Ρωσικής καταγωγής, κάτοικος Βερολίνου πια Michelle Gurevich εμφανίστηκε συνοδευόμενη από ένα λιτό πολυεθνικό σχήμα – έναν Ιταλό κιθαρίστα και έναν Σκωτσέζο drummer – και την ίδια να αναλαμβάνει

άλλοτε τα πλήκτρα και άλλοτε μία δεύτερη κιθάρα , και προφανώς τα φωνητικά. Από την σύσταση μέρους του κοινού που την υποδέχτηκε σε κατάσταση αποθέωσης καταλαβαίνει καταρχάς κάποιος ότι η τραγουδοποιός πράγματι είναι “big-in-Eastern Europe” αλλά και το ότι η σεξουαλική της ταυτότητα όπως εκδηλώνεται και από συνεντεύξεις της αλλά και από τα τραγούδια της, έχει βρει τις ακροάτριές της.

Στην ουσία βέβαια, ο «αντικειμενικός» ακροατής δεν κατανοεί τον ενθουσιασμό για την περσόνα της Chinawoman. Μονοδιάστατες lo-fi συνθέσεις, ακόμα πιο επίπεδη ενορχήστρωση στην ζωντανή τους εκτέλεση, χωρίς οποιοδήποτε νεύρο και μία βραχνή φωνή και σκηνική παρουσία που όσο ενδιαφέρον και να έχει σε στιγμές, στο σύνολο μοιάζει αδιάφορη. Ακόμα και ενοχλητική θα μονολογήσει ο ίσως υπερβολικός.

Στα 90 λεπτά που κράτησε η εμφάνισή της Chinawoman, ερμήνευσε τραγούδια και από τα δύο album της, με ένα σετ με «κοιλιές» ακόμα και για τους fans της, οι οποίοι βέβαια αποζημιώθηκαν με μία ακουστική σόλο εκτέλεση του πιο γνωστού τραγουδιού της, του “Party Girl”, ενώ στο encore έστησε και ένα μίνι ρωσικό γλέντι. Το κοινό της την αποθέωσε και ας είμαστε σίγουροι ότι θα την βλέπουμε συχνά στα μέρη μας πλέον. Καλώς ή κακώς.

Την βραδιά του Σαββάτου άνοιξε η Katrin The Thrill, το σόλο project της Κατερίνα Πανοπούλου, η οποία μαζί την συνεργάτη της Τζίνα Δημακοπούλου, παρουσίασε τραγούδια μέσα από το περσινό της album “Evil Eye Charm”. Ομολογώ ότι μου διέφυγε η συγκεκριμένη κυκλοφορία, οπότε δεν έχω άποψη για την δισκογραφική της δουλειά, ενώ έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που την παρακολούθησα σε κάποιο live. Βασική διαφορά με τις προηγούμενες φορές είναι ότι στο Six D.O.G.S. ήταν η απουσία ζωντανού μπάσο, πλήκτρων και drums, τα οποία αναπληρώθηκαν με την αναπαραγωγή προηχογραφημένων. Παρόλα αυτά, με δύο φωνές και δύο κιθάρες, οι 90s εμμονές της Katrin The Thrill έτυχαν δικαιολογημένα πολύ θερμής υποδοχής.

(Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός)

Keywords
Τυχαία Θέματα