A Western και Watch Me Fall από τους Action Hero

14:14 6/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Μυθολογίες της ποπ κουλτούρας στο Bios με την υπογραφή των Βρετανών Action Hero.

Να, με κάτι τέτοια μικρά (σε σχέση με τη ζωή μας, το δράμα της Ελλάδας και της καθημερινότητάς μας) αλλά σημαντικά (σε σχέση με την τέχνη και με το πώς αυτή κάνει, πράγματι, τη ζωή μας λιγάκι καλύτερη) χαιρόμαστε εμείς οι θεατρόφιλοι και σημειώνουμε

στις ατζέντες μας τις ημερομηνίες έχοντας κάτι να προσδοκούμε. Και τώρα στο καρνέ μας έχουμε σημειώσει την ημερομηνία 23-26 Φεβρουαρίου, τότε που θα έρθουν στην Ελλάδα οι Action Hero, μια από τις δυναμικότερες ομάδες performance της Γερμανίας για να παρουσιάσουν την παράστασή τους A Western, κατευθείαν από το Fringe του Εδιμβούργου -όπου κέρδισαν τις εντυπώσεις- στο Bios.

Η ομάδα της Gemma Paintin και του James Stenhouse, από το Bristol, ασχολείται με μυθολογίες της ποπ κουλτούρας, με ανθρώπους που τυχαίνει να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο (στις site specific performances τους) και με τον παραλογισμό του να στέκεσαι μπροστά σε ένα σωρό αγνώστους και να κάνεις κάτι. Οι παραστάσεις έχουν συχνά μια επική αίσθηση, μολονότι προκύπτουν μέσα από μια ακατέργαστη, DIY και lo-fi αισθητική. Οι Action Hero διαλέγουν χώρους διαφορετικούς για τις προκλητικές και ιδιαίτερα αναζωογονητικές παραστάσεις τους, όπως γκαλερί, μπαρ, κλαμπ, πάρτυ και δημόσιους χώρους χωρίς, πάντως, να απαρνιούνται και τα θέατρα και χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους θεατές που βρίσκονται παρόντες ως υλικό για την κάθε παράσταση που παρουσιάζουν. Έχοντας ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, όπου ξαναστήνουν κάθε performance εξαρχής ανάλογα με το χώρο και το κοινό έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν δύο από αυτές: το A Western (23-24 Φεβρουαρίου) και το Watch Me Fall (25-26 Φεβρουαρίου) στο Bios.

A Western - (23-24 Φεβρουαρίου 2012)

Το A Western είναι μια site specific performance για μπαρ. Οι Action Hero τοποθετούν στο χώρο, σύμφωνα με τις διαφορετικές δυνατότητές του κάθε φορά, τη δική τους κοιλάδα, το σαλούν τους, τον άδειο δρόμο τους. Συναντάνε το κοινό και μαζί του φτιάχνουν το δικό τους Western. Το κοινό κλέβει στα χαρτιά, εκλιπαρεί τον ήρωά τους να το ερωτευτεί κι έπειτα τον πυροβολεί. Εκείνοι βάζουν αίμα από κέτσαπ. Φοράνε καουμπόικα καπέλα. Υπάρχει η σκηνή που ο ήρωας μπουκάρει στο σαλούν και όλοι σωπαίνουν. Υπάρχει η σκηνή όπου η πόρνη εκλιπαρεί τον ήρωα να την ερωτευτεί. Υπάρχει η σκηνή που ο ήρωας πεθαίνει αργά και βασανιστικά.

To A Western αντιπαραθέτει την αμεσότητα και την οικειότητα της ζωντανής περφόρμανς με την επική συναισθηματική εμπειρία του κινηματογραφικού μπλοκμπάστερ, όντας μια αποθέωση της αδυναμίας μας να συλλάβουμε το πραγματικό μέγεθος και την αληθινή μεγαλοπρέπεια της Άγριας Δύσης. Είναι ένα πείραμα πάνω στη σχέση ανάμεσα στο κοινό και το συμβάν, μια επανεφεύρεση των καθημερινών μας τοπίων, μια απόπειρα να αποκαλυφθεί η ομορφιά που υπάρχει στα περιβάλλοντα που κατοικούμε.

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Action Hero

Watch Me Fall - (25-26 Φεβρουαρίου 2012)

Το Watch Me Fall είναι μια πα

Keywords
Τυχαία Θέματα