A Western @ Bios

12:36 24/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Τι το κάναμε εδώ μέσα; American bar; Ναι, και μάλιστα στην Άγρια Δύση.

Μη μου πείτε πως δεν φαντασιωθήκατε ποτέ πως βρίσκεστε στο σαλούν που ξεφυτρώνει σε εκείνη την πόλη που φιγουράρει στην έρημη κοιλάδα της Άγριας Δύσης. Πώς εκεί που πίνετε αμέριμνοι το bourbon σας και παίζετε χαρτιά με ένα στριφτό τσιγάρο να κρέμεται από τα χείλη σας ανοίγουν οι πόρτες και ένας μοναχικός καουμπόη με το καπέλο του φορεμένο κάπως στραβά μπαίνει στο bar κάνοντας τους πάντες να σωπάσουν, παραγγέλνει ένα shot of whiskey που έπιασε στην άλλη πλευρά

της μπάρας και η ηρεμία ανατράπηκε με μια μονομαχία μέσα στη σκόνη της Άγριας Δύσης, έξω από το bar.

Αν η μοναδική σας εμπειρία στην Άγρια Δύση ήταν τα παιχνίδια με καουμπόηδες που παίζατε με τους φίλους σας τα Κυριακάτικα απογεύματα μετά την ταινία με τον Clint Eastwood που μόλις είχατε παρακολουθήσει οι Action Hero κατέφτασαν από τη Βρετανία για να το αλλάξουν για πάντα αυτό.

Η παράστασή τους A Western είναι μια καταπληκτική χρονομηχανή που ταξιδεύει τους θαμώνες των bars στα οποία τη στήνουν κατευθείαν στο 1868, στην Άγρια Δύση. Και, κάπως έτσι, μας μετέφεραν χθες το βράδυ στο πλατό ενός Χολιγουντιανού blockbuster με μοναδικά props τη φαντασία μας, το χιούμορ τους, ένα ποδήλατο (αντίο για άλογο), μερικά μπουκάλια κέτσαπ (αντί για αίμα) και εξάσφαιρες παλάμες που κάνουν «πιάου», «πιάου» (αντί για όπλα). Οι ερμηνείες τους δεν προσπαθούν να είναι πειστικές (κάτι το οποίο μάλλον θα κατέληγε σε κωμικοτραγικό ή φαιδρό αποτέλεσμα) και αυτό είναι που κάνει την παράστασή τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Οι δυο performers υπακούν στη διήγηση και βασίζονται στη φαντασία μας για τα υπόλοιπα.

Στην site specific performance A Western το δίδυμο από το Bristol επιλέγει το λόγο και τη διήγηση για να εξάψει τη φαντασία των θεατών και να δημιουργήσει, με χιούμορ, την ψευδαίσθηση της παράστασής τους. Συμπρωταγωνιστής είναι η φαντασία των θεατών/ συμμετεχόντων άνευ της οποίας η παράσταση δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμη αλλά, ευτυχώς, παίζει το ρόλο της μια χαρά. Χθες το βράδυ το Bios έγινε σαλούν και εμείς θεατές της ιστορίας του lonely cowboy και της πόρνης ερωμένης του. Γελάσαμε, απολαύσαμε και θαυμάσαμε τη δημιουργική φαντασία των Action Hero και τώρα περιμένουμε με αγωνία την επόμενη performance τους, Watch Me Fall που ακολουθεί.

Σήμερα οι Action Hero μετατρέπουν και πάλι το Bios σε σαλούν και περιμένουν τους θαμώνες του για να του διηγηθούν την ιστορία τους.

23-24 Φεβρουαρίου στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου 
10€

BIOS Main
Πειραιώς 84
Τηλ:  210 3425335
www.bios.gr
www.actionhero.wordpress.com

Keywords
Τυχαία Θέματα