65daysofstatic

10:38 29/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι Βρετανοί 65daysofstatic επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στη χώρα μας, για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κι εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους.

Οι 65daysofstatic είναι από αυτές μια περίπτωση συγκροτήματος που αν και ξεκίνησε ως μια καθαρόαιμη post-rock μπάντα, δε δίστασε να αλλάξει τον ήχο της προσθέτοντας όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, για να εξελιχθεί σε

μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ηλεκτρονικές μπάντες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Το κουαρτέτο από το Sheffield μίλησε στο mixtape.gr για τις προηγούμενες εμπειρίες τους από τη χώρα μας, για την αλλαγή στον ήχο τους, για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και για το αγαπημένο τους δισκάδικο στο Μάντσεστερ!

Σας έχει μείνει κάτι το ξεχωριστό από την προηγούμενη επίσκεψη σας στην Ελλάδα; Δεν αναφέρομαι  μόνο σε ότι αφορά στην συναυλία αλλά σε ολόκληρο το ταξίδι σας εδώ.

Τα shows αυτά καθ’ αυτά ήταν υπέροχα.  Πραγματικά πολύ ενθουσιώδες κοινό.  Είναι εκπληκτικό το να πηγαίνεις σε μια χώρα για πρώτη φορά και να μη νιώθεις ότι «παρακολουθείσαι»!  Επίσης είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μια μεγάλη ψαραγορά στην Αθήνα και ο Joe (Shrewsbury) έβγαζε φωτογραφίες με τον εαυτό του και ένα ψάρι που έμοιαζε με καρχαρία.  Μας έκαψε ο ήλιος στην Ακρόπολη και επίσης ταξιδέψαμε με τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ήταν πανέμορφο.

Κατά την άποψη μου οι συναυλίες των 65DOS είναι προτιμότερο να γίνονται σε κλειστούς , μικρούς χώρους. Ποία είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό;

Καταλαβαίνω τι εννοείς.  Έχουμε παίξει σε ποικίλων διαστάσεων χώρους και έχουμε αντιληφθεί πως ο κάθε χώρος μπορεί να κάνει το show να μοιάζει τελείως διαφορετικό.  Αν “στριμωχτούμε” μαζί με το κοινό σε ένα μικρό χώρο συνήθως το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ έντονο, δυναμικό live.  Σε μια τεράστια σκηνή  ενός φεστιβάλ, χάνεις αυτή την στενή σχέση με τον κόσμο, αντ’ αυτής όμως- και αν δε φυσάει δυνατός αέρας-  μπορείς να αισθανθείς το “μεγαλείο” της μουσικής, πράγμα που είναι δύσκολο στους μικρούς χώρους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το τέλειο μέρος για ένα 65DOS live είναι ένας χώρος 2000 ανθρώπων, αρκετά μεγάλος ώστε να μπορούμε να ακουγόμαστε όσο δυνατά και καθαρά θα θέλαμε, αλλά ταυτόχρονα όσο μικρός χρειάζεται ώστε να είμαστε κοντά στο κοινό και να έχουμε την απαραίτητη ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες στις μέρες μας με τόσο πιστό και θερμό κοινό.  Ίσως να “φταίει” το internet, ίσως το γεγονός ότι η μουσική δε θεωρείται προτεραιότητα πλέον (αυτό είναι πολύ εμφανές τουλάχιστον εδώ, στην Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι νέοι είναι απασχολημένοι  με παιχνίδια στο pc και τέτοιου είδους πράγματα). Πως εξηγείτε την αφοσίωση που δείχνουν οι fans των 65 DOS;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.  Σ’αυτό το θέμα είμαστε πολύ τυχεροί.  Πιθανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι και εμείς ήμασταν μεγάλοι fans  της μουσικής σαν έφηβοι και θυμόμαστε τί αίσθηση έχει αυτό.  Δεν είμαστε rockstars, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι μια

Keywords
Τυχαία Θέματα