6 Βύσσινα στον Κήπο – Bob Theatre Festival

18:03 20/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Η ομάδα Σύρμα αποδομεί -και συγκομίζει- τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, προσπαθώντας να σερβίρει… βυσσινάδα. 

Το κλασσικό έργο διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, στα συναισθήματα, τις ερωτήσεις, τις προσωπικές πορείες κάθε χαρακτήρα, τις μεγάλες σκηνές και τις μικρές προσωπικές στιγμές, και ανασυντίθεται… κάπως χαοτικά. Το press release του φεστιβάλ που περιγράφει τα “Βυσσινάκια” αυτά ως “μια performance που θέλει να γίνει παράσταση“, αποδεικνύεται αρκετά επιεικές.

Όποιος

δεν είναι γνώριμος με τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ (προσωπικά ένοχος), θα δυσκολευτεί να καταλάβει κάποιο στοιχείο πλοκής ή να ξεχωρίσει τους χαρακτήρες και τα θέλω τους. Θα θαυμάσει σίγουρα την ευρηματικότητα κάποιων πειραματισμών, τους αυτοσχεδιασμούς και τις προσωπικές πινελιές των πέντε (ταλαντούχων κατά τ’άλλα) ηθοποιών, όμως θα φύγει ανικανοποίητος, απογοητευμένος από την προχειρότητα και την έλλειψη ακριβέστερης κινησιολογίας και σίγουρα μπερδεμένος.

Τα επι μέρους στοιχεία του έργου απομονώνονται και αναμιγνύονται σε τολμηρούς συνδυασμούς, από την σκηνική σύνθεση που προκύπτει όμως λείπει η νοστιμιά και η συνοχή και όποια σημαντική επίγευση. Δεν φτάνουν μόνο βύσσινα και μεράκι ή καλές προθέσεις για να φτιάξεις νόστιμη βυσσινάδα, απαιτείται και ζύμωση και καλύτερη προετοιμασία.

Εφόσον η performance σημειώνεται ακόμα στο πρόγραμμα ως “work in progress”, ελπίζουμε σε μια πληρέστερη, πιο μεστή παράσταση στο μέλλον.

Σύλληψη/Κινησιολογία: Φιλιώ Λούβαρη
Σύνθεση/Κείμενα: Ομάδα σύρμα
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Μπούρα
Επιμέλεια φωτισμών: Κώστας Μπλουγουράς
Βοηθοί Παραγωγής: Ιωάννα Μπούρα, Αναστασία Βασιλοπούλου
Φωτογραφία αφίσας: Μυρτώ Αποστολίδου La poupée
Φωνή Φιρς: Ιβάν Μαστερόπουλος
Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Γιώργος Γερονυμάκης, Γιώργος Καβουράκης, Φιλιώ Λούβαρη, Άννη Ντουμούζη

BIOS 
Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
www.bios.gr
www.bobtheatre.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα