45Rats – Electric

10:26 24/1/2014 - Πηγή: Mixtape

Η μπάντα που υποχρέωσε το περιοδικό GQ να ντύσει με τη μουσική της διαφημιστικό με τον Michael Fassbender παρουσιάζει το πρώτο της άλμπουμ.

Τον περασμένο Αύγουστο ακούσαμε για πρώτη φορά νέο υλικό από τους Αθηναίους 45Rats και μάλιστα στο promo βίντεο που κυκλοφόρησε η αμερικάνικη έκδοση του περιοδικού GQ για να ντύσει μουσικά μια φωτογράφιση του γόη Michael Fassbender.

Αυτό φυσικά είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο ασχολούμαστε με τους 45Rats εδώ και μια πενταετία. Η τριμελής μπάντα από την Αθήνα έχει φτιάξει

το όνομά της κυρίως λόγω των παθιασμένων ζωντανών της εμφανίσεων, οι οποίες είναι ένα απολαυστικό instrumental rock n’ roll πανηγυράκι με δυνατές stoner και boogie αναφορές.

Αυτός ο ήχος έρχεται πλέον να αποτυπωθεί στο πρώτο τους άλμπουμ, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πολύ καλού Fisrt Gear EP. Το Electric, όπως ονομάζεται το ντεμπούτο των 45Rats, κυκλοφορεί από τη CTS Records σε ημι-διάφανο κόκκινο βινύλιο και digital download και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να τους ξαναδούμε ζωντανά.

Οι 45Rats λοιπόν, θα παρουσιάσουν το Electric σε ένα release party με ελεύθερη είσοδο που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S., ενώ θα ακολουθήσει μια αρκετά μεγάλη περιοδεία σε έξι επιπλέον ελληνικές πόλεις.

Το Electric περιέχει έξι ορχηστικά tracks συν δύο κομμάτια με φωνητικά: το “Ridin’ The Boogie” με τον Alex S. των Potergeist και το “Happening” με τον Dam να αφήνει για λίγο τα τύμπανα των ποντικών και να πιάνει το μικρόφωνο. Στα 45 λεπτά του άλμπουμ απολαμβάνουμε βαριά κιθαριστικά riffs, πιασάρικους boogie ρυθμούς, ψυχεδελικά περάσματα κλείνοντας το μάτι στον Hendrix, στους Sabbath, στους Hawkwind και στα μουσικά τέκνα αυτών.

Παρόλο που η δυναμική των 45Rats στηρίζεται κυρίως στις ορχηστρικές συνθέσεις, και ως εκ τούτου τα καθαρά instrumental κομμάτια του δίσκου θα έπρεπε να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, προσωπικά με κέρδισαν περισσότερο οι δύο συνθέσεις με φωνητικά, οι οποίες δίνουν στο φιλόδοξο εγχείρημα του Electric αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο.

Label: CTS Productions
Track(s) For Your Mixtape: “Ridin’ The Boogie”, “Happening ”, “Double Cut”

Το Electric θα παρουσιαστεί ζωντανά την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. Το live θα ανοίξουν οι Contra Limit.
Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των 45Rats ανά την Ελλάδα:

24/01 – ΠΑΤΡΑ @ Memphis Rock Bar/w Potergeist & Clamor of Existance
25/01 – ΑΓΡΙΝΙΟ @ En Plw Rock n Roll Cafe (Meltweekend Fest) /w Potergeist & Nuclear Factory
26/01 – ΑΘΗΝΑ @ Six Dogs (“ELECTRIC” release live show) /w Contra Limit
07/02 – ΚΟΡΙΝΘΟΣ @ Artichoke /w TBA
01/03 – ΑΘΗΝΑ @ Six Dogs /w Mars Red Sky
06/03 – ΞΑΝΘΗ @ Mistral bar /w Purple Dino
07/03 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ @ Eightball live Stage Upstairs /w Craang & Purple Dino
08/03 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ @ Πανεπιστημιο Ιωαννινων (ΜΟΥ.ΣΥ.ΠΙ FEST) /w Half Gramme of soma + TBA

Links:

facebook.com/45Rats
45rats.bandcamp.com

Keywords
Τυχαία Θέματα