«Ρολόι της Αποκάλυψης»: Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να απέχει 100 δευτερόλεπτα από την καταστροφή

11:49 21/1/2022 - Πηγή: MAD

Ποια ζητήματα έλαβε υπόψη της η επιστημονική κοινότητα;

Ο κόσμος παραμένει επικίνδυνα κοντά στην «Ημέρα της Αποκάλυψης» (Doomsday), σύμφωνα με το Ρολόι της ΜΚΟ Bulletin of the Atomic Scientists, η οποία από το 1947 μετράει τον κίνδυνο της πλανητικής καταστροφής. Εκατό δευτερόλεπτα χωρίζουν τον κόσμο από την καταστροφή. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν ακριβώς 23.58 και 20 δευτερόλεπτα.

Για την φετινή ώρα – η οποία εδώ και δυο χρόνια παραμένει η ίδια – οι 13 νομπελίστες και οι επιστήμονες της ΜΚΟ

Bulletin of the Atomic Scientists έλαβαν υπόψη τα εξής:

Τον κορωνοϊό που χτυπάει σφοδρά τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γηςΤην απόφαση του Ιράν να συσσωρεύσει ουράνιο για την παραγωγή ατομικής βόμβαςΔυσκολίες να διαπραγματευτούν οι ΗΠΑ με το ΙράνΤην επιδίωξη της Κίνας να συνεχίσει τη στρατιωτική της ανάπτυξηΗ πυρηνική ανάπτυξη της Βόρειας ΚορέαςΗ κούρσα των πυρηνικών ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν και τέλοςΜια ενδεχόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην ΟυκρανίαΗ κλιματική αλλαγή

Όταν «δημιουργήθηκε» το Ρολόι της Αποκάλυψης έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1991, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείκτες γύρισαν πίσω, στα 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1953, το 2018 και το 2019 έδειχναν 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

The post «Ρολόι της Αποκάλυψης»: Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να απέχει 100 δευτερόλεπτα από την καταστροφή appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα