Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: 8 ταινίες αφιερωμένες στη γυναίκα

17:06 8/3/2022 - Πηγή: MAD

#InternationalWomensDay 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την τόσο σημαντική ημέρα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 8 υπέροχες ταινίες – αφιερωμένες στη γυναίκα – γένους θηλυκού φυσικά!

Erin Brockovich

Η ιστορία της Erin Brockovich δείχνει μία ισχυρή αλλά και την ίδια στιγμή μια ευάλωτη γυναίκα. Βάση των καταστάσεων που προβάλλονται στην ταινία, οι συνηθισμένες αδυναμίες της γυναίκας θεωρούνται πολυτέλεια. Μπορεί η πρωταγωνίστρια της ταινίας να μην είναι ιδιοφυΐα, αλλά η επιμονή και το ενδιαφέρον της για την τύχη των άλλων την κάνουν να πετύχει το ακατόρθωτο, να κερδίσει την δική της μάχη σε μια μεγάλη εταιρεία. Σε αυτές τις στιγμές που νιώθετε ευάλωτη, παρακολουθείστε απλά αυτή την ταινία.

Amélie

Η Amélie είναι μια νεαρή Γαλλίδα με ζωηρή φαντασία, που ανακαλύπτει ένα κρυμμένο θησαυρό δηλαδή ένα κουτί με παιδικά αντικείμενα και παθιάζεται να βρει τον ιδιοκτήτη του. Αυτή η πράξη καλοσύνης θα της αλλάξει την ζωή και θα αρχίσει να παρεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων ανθρώπων με απροσδόκητους τρόπους. Αυτή η ταινία θα κάνει την ζωή σας άνω κάτω για διάφορους λόγους. Επιπλέον, είναι αδύνατο κάποια να φανταστεί το Παρίσι χωρίς να ακούσει το soundtrack από τον μουσικό Yann Tiersen.

All About my Mother

Η Μανουέλα χάνει το 18χρονο γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Έρχεται στη Βαρκελόνη για να αναζητήσει τον πατέρα του παιδιού της κι εκεί μπαίνει στην υπηρεσία μιας λεσβίας ηθοποιού, ενώ γίνεται φίλη με μια νεαρή καλόγρια, η οποία έχει μείνει έγκυος από τον παλιό εραστή της – έναν τρανσέξουαλ που είναι φορέας του AIDS.

Thelma and Louise

Μια σερβιτόρα και μια νοικοκυρά αποφασίζουν να περάσουν μαζί ένα Σαββατοκύριακο χωριστά από τους άνδρες τους. Όμως η αθώα εκδρομή που σχεδίασαν μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν ο θαμώνας κάποιου μπαρ αποπειράται να βιάσει τη Θέλμα και η Λουίζ τον πυροβολεί και τον σκοτώνει.

Gia

Σε αυτή την ταινία το κοινό θα δει την σκληρή αλήθεια για τον χώρο του μόντελινγκ. Μπορεί να φαίνεται υπέροχη η ζωή με τις φωτογραφήσεις μόδας, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τον χρόνο που περνάνε στα catwalks, ωστόσο κάτω από αυτό τον ωραίο κόσμο κρύβεται κάτι πολύ διαφορετικό. Η νεαρή Angelina Jolie που πρωταγωνιστεί στο έργο, φαίνεται να ήταν μια όμορφη ανακάλυψη για τους δημιουργούς της ταινίας.

Mona Lisa Smile

Το 1953, μια φιλελεύθερη καθηγήτρια προσλαμβάνεται για να διδάξει Ιστορία Τέχνης σ’ ένα ακριβό κολέγιο θηλέων. Σύντομα έρχεται σε σύγκρουση με τις συντηρητικές δομές του κολεγίου, αλλά και με τη νοοτροπία των μαθητριών της, οι οποίες στην πλειονότητά τους έχουν ως μόνη επιθυμία να παντρευτούν, αδιαφορώντας για πανεπιστημιακή ή άλλη καριέρα. Μια θηλυκή εκδοχή του “Κύκλου των χαμένων ποιητών”, με καλές ερμηνείες.

Blue Jasmine

Μια οικονομική και μια συναισθηματική κρίση αναγκάζει την καλομαθημένη στην πολυτέλεια Τζάσμιν να καταφύγει από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο και να ζητήσει τη βοήθεια της αδερφής της, η οποία δουλεύει υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ.

The Help

Στο Jackson του Μισισιπή τη δεκαετία του ’60, οι μαύρες υπηρέτριες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα σπίτια των ευκατάστατων λευκών. Σε μία εποχή όπου οι φυλετικοί διαχωρισμοί παραμένουν και το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων ξεκινά το δύσκολο δρόμο του, οι γυναίκες αυτές είναι ικανές να αναθρέψουν με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά των αφεντικών τους, τη στιγμή που υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν ξεχωριστή τουαλέτα. Κάποια στιγμή, η νεαρή Skeeter (Emma Stone) επιστρέφει στη γενέτειρά της από τις σπουδές, σκοπεύοντας να γίνει συγγραφέας. Η ιδέα της όμως να γράψει ένα βιβλίο γεμάτο από μαρτυρίες μαύρων υπηρετριών, οι οποίες θα παρουσιάζουν από τη δική τους οπτική από τη ζωή τους στα σπίτια των λευκών, αναμένεται να αναστατώσει τον περίγυρό της, ενώ καλείται να αντιπαρέλθει την επιφυλακτικότητα των υπηρετριών να πουν την αλήθεια.

The post Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: 8 ταινίες αφιερωμένες στη γυναίκα appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα