Mad Life Is A Beach: Αυτά είναι τα 10 πιο παράξενα πλάσματα της θάλασσας

19:30 4/8/2021 - Πηγή: MAD

Εις τον βυθό, εις τον βυθό της θάλασσας!

Μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικά αλλά αυτά τα 10 θαλάσσια πλάσματα ζουν στα βάθη του ωκεανού!

10. Μέδουσες Atolla
Φωτίζουν σαν πυγολαμπίδες και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, συνήθως στα 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

9. Το ψάρι της Ανταρκτικής
Ζει σε πολύ παγωμένα νερά περίπου 1.000 μέτρα στο βυθό των θαλασσών της Ανταρκτικής και είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο καθώς είναι το μοναδικό σπονδυλωτό στον κόσμο που δεν έχει αιμοσφαιρίνη.

8. Γαρίδα-αυτοκράτορας
Η συγκεκριμένη

γαρίδα χρησιμοποιεί το πολύχρωμο δέρμα της σαν καμουφλάζ για να ξεγελάσει τους εχθρούς της.

7. Μπλε δράκος
Αυτό το έργο τέχνης συνηθίζει να κινείται στην επιφάνεια των θαλασσών και όχι στο βυθό.

6. Σαλιγκάρι του βυθού
Η Felimare picta είναι ένα είδος θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα που ζει σε θερμά, υποτροπικά νερά, ιδιαίτερα γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Κόλπο του Μεξικού.

5. Θαλάσσια ανεμώνα
Στα νερά του Ινδο – Ειρηνικού ζει η Gorgonian Wrapper, μια δηλητηριώδη ανεμώνη που συλλαμβάνει το θήραμά της στα πλοκάμια της και το παραλύει με το δηλητήριό της.

4. Φωτογενές χταπόδι
Το Wunderpus photogenicus ζει στα νερά των Φιλιππίνων και ο χαρακτηρισμός “φωτογενές” του δόθηκε εξαιτίας της διάθεσης όσων το έβλεπαν να το… φωτογραφίσουν!

3. Λιονταρόψαρο
Το Lionfish είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ψάρι του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Ειρηνικού. Βασικό χαρακτηριστικό του, ο καννιβαλισμός: Σε κατάσταση πείνας, τρώει το ένα το άλλο.

2 . Γιγαντιαίο σιφωνοφόρο
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σπονδυλωτό στον κόσμο, που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 40 μέτρα μήκος! Βέβαια, δεν πρόκειται για ένα είδος αλλά για πολλά πλάσματα μαζί, μια μακρόστενη αποικία που ελίσσεται στο βυθό των ωκεανών.

1. Δολοφονικό σκουλήκι
Ζει σε λαγούμια του πυθμένα των θαλασσών αφήνοντας έξω από την άμμο τις… λαβίδες του, με τις οποίες συλλαμβάνει τα θηράματά του, ενώ μπορεί να φτάσει σε μήκος και τα 10 μέτρα!

The post Mad Life Is A Beach: Αυτά είναι τα 10 πιο παράξενα πλάσματα της θάλασσας appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα