2023 EΛEVΣIS: Μυστήριο 35 Αισχύλου Project – ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ

16:41 10/7/2023 - Πηγή: MAD

Στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου

H πρώτη εμφάνιση θεσμού για την έννοια του Δικαίου στην ιστορία της Ευρώπης, το έργο που εισήγαγε τον Άρειο Πάγο ως όρο, ως έννοια και ως θεσμό στην ιστορία, οι ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, έρχονται στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο

35 ΑΙΣΧΥΛΟΥ Project ^. Ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή, ως ένας άτυπος αλλά εκρηκτικός διάλογος στο πάντοτε κρίσιμο στα σύγχρονα ζητήματα δικαιοσύνης, ουμανισμού και πολιτικής Αισχύλειο Δράμα.

Στην παράσταση, ένα φανταστικό δικαστήριο συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα. Κοινότητες, συλλογικότητες και κάτοικοι της πόλης της Ελευσίνας συμμετέχουν ενεργά στον κόσμο μιας φανταστικής δίκης, αναλαμβάνοντας τη θέση του αθηναϊκού δικαστηρίου. Μια δίκη που λαμβάνει χώρα στο παρελθόν, αλλά απευθύνεται στους πολίτες όλου του κόσμου του μέλλοντος.

Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς & Θέατρο Δωματίου | Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Προπώληση εισιτηρίων ticketservices.gr

Δυνατότητα μετακίνησης από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα μετ’ επιστροφής. Απαραίτητη κράτηση θέσεων εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για το ΑΙΣΧΥΛΟΥ project 

Εκτός από τις ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ, το Μυστήριο 35 ΑΙΣΧΥΛΟΥ Project ^ περιλαμβάνει τρεις ακόμη εκδηλώσεις: στις 23 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία Ιάννης Ξενάκης: Ορέστεια, στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Ε.Ρ.Τ., της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων και της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου Kodály. Την επομένη, στις 24 Ιουλίου, θα υλοποιηθεί στο X-Bowling Art Center η Ημερίδα: Για τον Αισχύλο υπό την επιμέλεια της Δηώς Καγγελάρη, παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τέλος, στις 29 & 30 Ιουλίου, οι ΠΕΡΣΕΣ. Το ταξίδι στο πεδίο των ψυχών, μια παράσταση με στοιχεία περφόρμανς σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević, θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Περάματος Μεγαρίδος με τη δύση του ήλιου, θα μας μεταφέρει εν πλω στη Σαλαμίνα και τέλος, όταν πέσει η νύχτα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού που βλέπει στον τόπο όπου έλαβε χώρα η αρχαία σύγκρουση.

Χορηγός Επικοινωνίας Mad &Mad Radio 106,2

The post 2023 EΛEVΣIS: Μυστήριο 35 Αισχύλου Project – ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα