Μία παράξενη ιστορία

01:16 21/4/2012 - Πηγή: Myself

Ήταν πρίν από 40 χρόνια όταν η Juliane Koepcke έπεσε από ύψος 10.000 ποδιών (περίπου 3.000 μέτρα!), περιπλανήθηκε επί 10 ημέρες στη ζούγκλα του Περού και κατόρθωσε να επιβιώσει! 

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1971, η 17χρονη τότε Juliane είχε επιβιβαστεί με τη μητέρα της στην πτήση 508 της αεροπορικής εταιρείας Lansa. 

Στα μισά της διαδρομής, το αεροπλάνο έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες. Ξαφνικά, ένας κεραυνός χτύπησε το δεξιό κινητήρα και ένα λευκό φως

κάλυψε τα πάντα. Το αεροπλάνο έκανε βουτιά στο κενό και σε ύψος 3 χιλιομέτρων άρχισε να διαλύεται. Η Juliane έκανε ελεύθερη πτώση με το κάθισμά της. «Θυμάμαι καθαρά πόσο μόνη ένιωσα εκείνη τη στιγμή, ώσπου έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα στις 9 το πρωί της επόμενης ημέρας» αναφέρει η Juliane σε πρόσφατη συνέντευξή της, αλλά και στο βιβλίο της, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και περιγράφει εκείνες τις ημέρες, που άλλαξαν για πάντα τη ζωή της. 

Όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί στο έδαφος, ήταν ακόμη δεμένη στο κάθισμά της, με πληγές και εκδορές σε όλο της σώμα, ενώ από την πτώση είχε χάσει τα γυαλιά οράσεώς της. Είχε υποστεί σοκ, από το οποίο όμως γρήγορα συνήλθε και προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της. 

Άρχισε την περιπλάνησή της στο δάσος. Μπορούσε να ακούσει τα αεροπλάνα που περνούσαν από πάνω της, αναζητώντας ίχνη και επιζώντες από τη συντριβή, ωστόσο τα πυκνά φυλλώματα των δέντρων έκαναν αδύνατη οποιαδήποτε οπτική επικοινωνία. Μέρες ολόκληρες περιπλανιόταν στη ζούγκλα μέχρι που έφτασε σε ένα μεγάλο ποτάμι. Την ενδέκατη ημέρα της παραμονής της στη ζούγκλα, βρήκε στον ποταμό μια βάρκα. «Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν όνειρο, ώσπου την ακούμπησα. Ήταν σαν ένεση αδρεναλίνης για να συνεχίσω» αναφέρει. Κοντά στη βάρκα, είδε μια ακατοίκητη καλύβα, η οποία ήταν και το καταφύγιό της για εκείνο το βράδυ. Με τη βενζίνη που βρήκε σε ένα βαρέλι, περιποιήθηκε τις μολυσμένες πληγές της, όπως έκανε ο πατέρας της κάποτε για τις αντίστοιχες του σκύλου τους. Το επόμενο πρωί, άκουσε ανθρώπινες ομιλίες, καθώς τρεις εργάτες έφταναν στην καλύβα. Τη μετέφεραν σε νοσοκομείο της Pucallpa, όπου επιτέλους συνάντησε τον πατέρα της. Η μητέρα της Juliane, Maria, δεν κατάφερε να επιζήσει.

Juliane Koepckeδηλώσεις διασήμωνΗ Juliane Koepcke είναι η μοναδική επιζήσασα ενός αεροπορικού δυστυχήματος πριν από 40 χρόνια και πρόσφατα μετέφερε σε βιβλίο την περιπέτεια που σημάδεψε τη ζωή της. CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό ΕΓΩ!WeeklyyesnoJuliane Koepcke
Keywords
Αναζητήσεις
juliane koepcke
Τυχαία Θέματα