«Δεν έχω ψηφίσει κανένα από αυτά τα 'μοσχάρια'»

17:37 18/1/2012 - Πηγή: Myself

Με αφορμή την παράσταση «Μαντάμ Φλο» που φιλοξενείται στο «Αγγέλων Βήμα» με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Βαλάκου και την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Καραμίχος, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «HELLO!» για το νέο του θεατρικό εγχείρημα αλλά και για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας.

«Οργίζομαι πάρα πολύ! Όταν απευθύνεσαι σε κοινό, όπως είναι οι δικές μας δουλειές, μοιραία ανοίγεις δρόμους, πόρτες και παράθυρα, για να εισπράξεις κι αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία. Όταν η κοινωνία είναι σ’ αυτό το

τέλμα που βρίσκεται η δική μας, και είναι μαύρη, σκοτεινή και άραχνη, χωρίς να υπάρχει ούτε μια εξαίρεση στους 300 της Βουλής ούτε στις φωνές που ακούγονται απέξω, τότε δεν μπορείς παρά να οργίζεσαι!» δηλώνει ο Γιώργος Καραμίχος και συνεχίζει τον χειμαρρώδη λόγο του αναφερόμενος ειδικά στο επάγγελμα του ηθοποιού: «Προφανώς λοιπόν, μας επηρεάζει και είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι και κουρασμένοι και όλο αυτό μας αναστατώνει. Οι ηθοποιοί βέβαια, ουδέποτε είχαμε προστασία, διότι δεν έχουμε ένα συνδικάτο να προστατεύει τα δικαιώματά μας. Το ΣΕΗ δεν έχει έρθει ποτέ σ’ ένα γύρισμα για να δει αν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο, αν θα πληρωθούμε στην ώρα μας. Δεν υπάρχει αυτό, το οποίο γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Είμαστε μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως να πληρωνόμαστε οκτώ μήνες μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου. Όλο αυτό λοιπόν που έγινε δεν ήταν ξαφνικό για μας. Η ανασφάλεια και ο θυμός προκαλεί ένα κρύο στην ψυχή μας, το οποίο δεν μας ανήκει και πρέπει να το διορθώσουμε.»

Ο ηθοποιός στη συνέχεια αναφερόμενος στους πολιτικούς λέει: «Εμένα με στεναχωρεί που τόσο καιρό φωνάζουμε και δεν έχουμε μπει μέσα στη Βουλή! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε πιστέψει ότι αυτούς εκεί μέσα εμείς τους έχουμε ορίσει. Μπορεί προσωπικά να μην έχω ψηφίσει κανένα από αυτά τα “μοσχάρια”, έχω όμως δικαίωμα στο να τα σφάξω από τη στιγμή που αυτά καταπιέζουν όλους τους άλλους. Ακόμη διατηρούμε μέσα στις φλέβες μας το να “βολευτούμε”. Και δεν υπάρχει ούτε μια φωνή, η οποία να ξεχωρίζει. Είχα εναποθέσει όλες τις ελπίδες μου στην Αριστερά, καθώς μεγάλωσα ως αριστερός από τον πατέρα μου, και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή η Αριστερά ως αντίβαρο. Είναι όλοι ίδιοι!»

 

 

Γιώργος ΚαραμίχοςΜαντάμ ΦλοΑγγέλων ΒήμαΑντιγόνη ΒαλάκουΟργισμένος ο Γιώργος Καραμίχος στη συνέντευξή του στο περιοδικό «HELLO!» ρίχνει τα βέλη του στους βουλευτές και στο πολιτικό σύστημα.CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό Hello!yesnoΓιώργος Καραμίχος
Keywords
Τυχαία Θέματα