Άρης: Και η ορχήστρα να παίζει…
Ο Άρης του Βασίλη Σπανούλη έδωσε μια παράσταση υψηλού επιπέδου απέναντι στην ΑΕΚ, επικράτησε με 88-58 στο κατάμεστο Nick Galis Hall και έστειλε το πρώτο ηχηρό μήνυμα της σεζόν. Με τον Ματ Μόργκαν σε ρόλο σολίστ, την άμυνα να δίνει τον ρυθμό και τους υπόλοιπους να ακολουθούν με συνέπεια την παρτιτούρα, οι «κιτρινόμαυροι» μετέτρεψαν ένα ντέρμπι σε επίδειξη δύναμης.
Υπάρχουν βραδιές κατά τις οποίες όλα μοιάζουν να λειτουργούν αρμονικά. Η μπάλα κυκλοφορεί γρήγορα, οι αποστάσεις στο παρκέ είναι σωστές, οι συνεργασίες αποκτούν αυτοματισμούς και κάθε παίκτης αντιλαμβάνεται τον ρόλο του. Αυτό ακριβώς παρουσίασε ο Άρης απέναντι στην ΑΕΚ, με την εικόνα του να έχει ελάχιστη σχέση με εκείνη της πρεμιέρας στην Καρδίτσα.
Το 23-10 της πρώτης περιόδου αποτέλεσε την πρώτη ένδειξη. Το 43-21 του ημιχρόνου επιβεβαίωσε πως οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Και όταν η διαφορά έφτασε στο 64-35 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, δεν ήταν η έκταση της νίκης. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Ο Άρης έβγαλε ένταση στην άμυνα, πίεσε την μπάλα, περιόρισε τις επιλογές της ΑΕΚ και αξιοποίησε τα λάθη της για να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Η επιθετική παραγωγή ήταν το αποτέλεσμα μιας συνολικά αποτελεσματικής λειτουργίας και όχι μιας βραδιάς κατά την οποία απλώς μπήκαν τα σουτ.
Ο Μόργκαν ως σολίστ, αλλά με ορχήστρα πίσω τουΟ Ματ Μόργκαν έκλεψε την παράσταση με 25 πόντους και έξι εύστοχα τρίποντα σε εννέα προσπάθειες. Ο Αμερικανός βρήκε ρυθμό, εκτέλεσε με αυτοπεποίθηση και έδωσε στην επίθεση του Άρη την απαραίτητη ώθηση. Δίπλα του, ο Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ πρόσθεσε 15 πόντους, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο τελείωσε το παιχνίδι με 10.
Η εικόνα, πάντως, δεν εξαντλείται στους αριθμούς των πρωταγωνιστών. Ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και οι υπόλοιποι παίκτες συνέβαλαν σε μια εμφάνιση που είχε διάρκεια και συνοχή. Ο Άρης δεν χρειάστηκε να περιμένει από έναν άνθρωπο να κάνει τα πάντα. Είχε διαφορετικές λύσεις, ενέργεια από το σύνολο και ξεκάθαρη διάθεση να υπηρετήσει το πλάνο του προπονητή.
Εκεί βρίσκεται και η ουσία της εικόνας που θέλει να δημιουργήσει ο Σπανούλης. Μια ομάδα στην οποία οι ρόλοι δεν είναι απαραίτητα στατικοί, οι πρωταγωνιστές μπορούν να αλλάζουν και κανείς δεν περισσεύει όταν έρχεται η ώρα της δουλειάς.
Από την απογοήτευση στην αντίδρασηΗ ήττα από την Καρδίτσα στην πρεμιέρα είχε αφήσει ερωτήματα, ιδιαίτερα για την αμυντική συμπεριφορά και τη συνολική ετοιμότητα του συνόλου. Η απάντηση απέναντι στην ΑΕΚ ήταν η καλύτερη δυνατή, χωρίς όμως να αποτελεί λόγο για πρόωρα συμπεράσματα. Πρόκειται για μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, η οποία χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει σταθερές συνεργασίες και αγωνιστική ταυτότητα.
Ο ίδιος ο Σπανούλης έδωσε το στίγμα μετά το παιχνίδι, επισημαίνοντας ότι ο Άρης παίζει για την ομάδα, τη φανέλα, τον κόσμο και την περηφάνια. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί η πνευματική ισορροπία, είτε στις καλές είτε στις δύσκολες στιγμές.
Αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη υποσημείωση μιας βραδιάς που προσέφερε ενθουσιασμό στο κατάμεστο Nick Galis Hall. Το ζητούμενο δεν είναι να παίζει η ορχήστρα σε μία μόνο παράσταση, αλλά να διατηρεί τον ίδιο ρυθμό σε ολόκληρη τη σεζόν.
Ο Άρης απέναντι στην ΑΕΚ έδειξε τι μπορεί να γίνει όταν το ταλέντο συναντά την πειθαρχία και την ομαδικότητα. Η συνέχεια θα κρίνει πόσο συχνά θα επαναλαμβάνει αυτή την εικόνα. Για μία βραδιά, πάντως, οι ρόλοι ήταν μοιρασμένοι, η άμυνα κρατούσε τον ρυθμό, ο Μόργκαν έδινε τον τόνο και το Nick Galis Hall απολάμβανε το θέαμα.
Το άρθρο Άρης: Και η ορχήστρα να παίζει… εμφανίστηκε πρώτα στο Sportal.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Παναθηναϊκός μόνος του, απέναντι όλοι τους…
- The Ellinikon Sports Park: Τι πρέπει να ξέρεις πριν πας για τρέξιμο
- Μητσοτάκης: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο Καραϊσκάκης
- Ο Άγγελος Κορωνιός στην ΕΛ.Α.Σ – “Χρειαζόμαστε σουτέρ αδελφέ"
- Έτοιμος για τη μεγάλη έκπληξη: Τους τελειώνει ο Τσίπρας…
- Αλλιώς τα υπολόγιζε: Το ποσοστό του κόμματος Σαμαρά σε κρυφή δημοσκόπηση
- Ο Φάμπρεγκας κατακεραυνώνει την Ιταλία για τον τραυματισμό του Κιν
- Τα στατιστικά που «φωτογραφίζουν» ότι ο Ολυμπιακός απόψε (τουλάχιστον) δεν χάνει!
- Θρίαμβος για τον Εθνικό – Νικητής στον ελληνικό «εμφύλιο» με την Γλυφάδα και πανηγυρική πρόκριση στο Champions League!
- Ολυμπιακός: «Τελικός» για τους Πειραιώτες το ντέρμπι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sportal.gr
- Μητσοτάκης: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο Καραϊσκάκης
- Θρίαμβος για τον Εθνικό – Νικητής στον ελληνικό «εμφύλιο» με την Γλυφάδα και πανηγυρική πρόκριση στο Champions League!
- Γιατί άφησε εκτός αποστολής τον Σιπιόνι ο Ιμανόλ
- Μέσι: Μαγική εμφάνιση με την Ίντερ Μαϊάμι, πέτυχε γκολάρα και ντοπιέτα! (vids)
- Κυριαρχία της Aprilia στην Ινδονησία με νίκη του Μπετζέκι
- Άρης: Και η ορχήστρα να παίζει…
- MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το γκραν πρι της Ινδονησίας
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και αισθητή ψύχρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Τι κάνει ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με ΠΑΟ πριν από ευρωπαϊκό ματς
- Κούμπουρα στο Sportal: «Φοβερό συναίσθημα να παίζω σ’ αυτήν την ομάδα»
- Τελευταία Νέα Sportal.gr
- Άρης: Και η ορχήστρα να παίζει…
- Κούμπουρα στο Sportal: «Φοβερό συναίσθημα να παίζω σ’ αυτήν την ομάδα»
- MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το γκραν πρι της Ινδονησίας
- Γιατί άφησε εκτός αποστολής τον Σιπιόνι ο Ιμανόλ
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες στους φιλάθλους για το κορεό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Κυριαρχία της Aprilia στην Ινδονησία με νίκη του Μπετζέκι
- Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ο Άγγελος Κορωνιός – Υποψήφιος με την ΕΛ.Α.Σ (vid)
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και αισθητή ψύχρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Θρίαμβος για τον Εθνικό – Νικητής στον ελληνικό «εμφύλιο» με την Γλυφάδα και πανηγυρική πρόκριση στο Champions League!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Τσίπρας παίζει μονάκι με Άγγελο Κορωνιό, τον καλωσορίζει στην ΕΛΑΣ και ρίχνει... σπόντα για Κυριάκο Μητσοτάκη (vid)
- Λίσι: «Έχουμε σχεδόν όλους τους παίκτες διαθέσιμους - Μας βοηθάει κάθε επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη»
- "Στον Ολυμπιακό μου έλεγαν ένα πράγμα! Δεν γίνεται να χάσεις από τον ΠΑΟ"
- Αποθέωση για τον Ντούσαν Τάντιτς από τους οπαδούς του Άγιαξ! (pic, vid)
- EuroLeague: Συνάντηση του Τσους Μπουένο με ανθρώπους της Χάποελ Τελ Αβίβ



