Άνταμ Τσέριν: Ήρθε… αθόρυβα και προσέφερε πολλά

Ο Άνταμ Τσέριν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό το προσεχές διάστημα και το sportal.gr κάνει ένα μίνι… αφιέρωμα από το πέρασμα που είχε στο τριφύλλι. Ο ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει την Τρίτη για το Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο 27χρονος Σλοβένος χαφ αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2022 από τη Νυρεμβέργη έναντι 650 χιλ. ευρώ. Το αρχικό του συμβόλαιο είχε χρονική διάρκεια μέχρι το 2026, ωστόσο είχε υπογράψει πρόωρη

επέκταση τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Παναθηναϊκός είναι φυσικά η ομάδα με την οποία έχει… δεθεί περισσότερο, μιας και πρόλαβε να μετρήσει 171 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα πέτυχε και 12 γκολ και μοίρασε και 7 ασίστ, ενώ η αμέσως επόμενη ομάδα με την οποία έχει τα περισσότερα ματς είναι η Ριέκα, με την οποία είχε 73 συμμετοχές. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε και κύπελλο το 2024, ενώ την ίδια χρονιά ήταν βασικό στέλεχος και της Εθνικής Σλοβενίας στο Euro με εξαιρετικές εμφανίσεις. Αναμφίβολα δεν θα… ξεχάσει τα ματς κόντρα στον Βόλο, μιας και έχει σημειώσει 5 γκολ σε 10 αναμετρήσεις ενάντια στην ομάδα του Αχιλλέα Μπέου.

Ο Τσέριν… σπάνια έβγαινε από την πράσινη ενδεκάδα και πρόλαβε να παίξει υπό τις οδηγίες των Νίστρουπ, Μπενίτεθ, Τερίμ, Κόντη, Ρουί Βιτόρια, Ντιέγκο Αλόνσο και Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Τη σεζόν 2023-24 που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο, ο Τσέριν είχε παίξει στον τελικό κόντρα στον Άρη, ενώ είχε χάσει τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά λόγω τραυματισμού. Γενικότερα εκείνη η χρονιά ήταν αρκετά γεμάτη για τον ίδιο, μιας και είχε 3 γκολ και 3 ασίστ σε 40 ματς.

Γενικότερα, στο διάστημα που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό δεν είχε θέματα τραυματισμών και για αυτό πρόλαβε να κάνει γεμάτες σεζόν προτού πάει στα Εμιράτα. Aξίζει να σημειωθεί πως στα τρία τελευταία περσινά ματς των πλέι οφ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Το εντυπωσιακό είναι πως τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια έσκαγαν συνέχεια προτάσεις για τον Τσέριν, ωστόσο κάπως… μαγικά στο τέλος έμενε. Το 2025 μεταξύ άλλων τον ήθελε η Τραμπζονσπόρ, ενώ το 2024 τον είχε ζητήσει ξανά η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ήθελε να τον αγοράσει και φέτος.

Το άρθρο Άνταμ Τσέριν: Ήρθε… αθόρυβα και προσέφερε πολλά εμφανίστηκε πρώτα στο Sportal.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνταμ Τσέριν, Ήρθε…,antam tserin, irthe…