Ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο η πρόκριση, αλλά και η 2η (πανηγυρική) νίκη!

Το 3-1 που... κουβαλάει από την περασμένη Τρίτη επί σλοβακικού εδάφους δίνει στον Παναθηναϊκό το μαξιλαράκι-ασφαλείας που το βράδυ στην κατάμεστη Λεωφόρο θα του προσφέρει απλόχερα και το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οτιδήποτε άλλο πλην της πρόκρισης θα είναι ιστορικό κάζο για το «τριφύλλι» που όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να… αυτοκτονήσει ποδοσφαιρικά όταν μια εβδομάδα πριν έκανε κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά κόντρα στην Ντνίπρο.

Όμως κι απόψε το ζητούμενο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι εκτός από

το να σφραγίσει και τυπικά το μονοπάτι προς τον επόμενο γύρο και τα ματς με την Μαρσέιγ, να φτάσει και σε μια 2η νίκη.

Βαθμοί για το club, βαθμοί για την Ελλάδα που τόσο είναι αναγκαίοι, ικανοποίηση για τον κόσμο που εν μέσω ζέστης και διακοπών θα γεμίσει την Λεωφόρο, αλλά και ψυχολογία για την συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός με την άνεση του πρώτου αγώνα κινδυνεύει να εμφανιστεί χαλαρός, είναι το ερώτημα στα χείλη πολλών.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να ξεκόψει κάθε τέτοιου είδους κουβέντα και ενδεχόμενο. Άλλωστε ξέρει καλά τις παγίδες των καλοκαιρινών νοκ άουτ αγώνων, με τις ομάδες να είναι ουσιαστικά σε περίοδο προετοιμασίας και φροντίζει να μην την… πατήσει.

Από το απόγευμα της Δευτέρας δημόσια, αλλά και όλη την εβδομάδα που μεσολάβησε των δύο αγώνων στις προπονήσεις στο Κορωπί, ο Σέρβος προπονητής των «πράσινων» φρόντισε να χτυπάει καμπανάκια και να έχει τους πάντες προσγειωμένους στο έδαφος.

Έχει μεταφέρει τους προβληματισμούς του και περιμένει να δει όλους τους παίκτες του σοβαρούς και προσγειωμένους για να φτάσουν στο ζητούμενο της πρόκρισης με μια 2η νίκη και μάλιστα με καλή εμφάνιση ως αποζημίωση προς τον κόσμο.

Στη μεγάλη εικόνα φυσικά μετράει η πρόκριση που δίνει στον Παναθηναϊκό ηρεμία, αλλά και το δικαίωμα να αγωνίζεται ευρωπαϊκά (σε οποιαδήποτε διοργάνωση) τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023 με παρουσία στους ομίλους.

Κέρδος πολλαπλό.

Οικονομικό, αγωνιστικό, αλλά φυσικά και σε θέμα πρεστίζ, που τόσο είχε… τσακιστεί τα τελευταία χρόνια για τον σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα