Ζέφη Δημαδάμα: Ποια είναι η νέα ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι 63 Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και μέσα σε αυτούς υπήρχε και ένα όνομα έκπληξη.

Πρόκειται για την Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ, όπου πλέον αποτελεί την νέα Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ζέφη Δημαδάμα διαθέτει ένα πλούσιο επαγγελματικό βιογραφικό με διδακτορικές σπουδές στην Περιφερειακή ανάπτυξη-Οικονομικά του περιβάλλοντος,

με εξειδίκευση στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας.

Αποτέλεσε ενεργότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ενώ είχε θέσει βουλευτική υποψηφιότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας στο παρελθόν.

Είχε διετελέσει και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, μέχρι και σήμερα κατέχει το πόστο της αντιπροέδρου Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Women). Μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριο στέλεχος σε θέματα ισότητας.

Αποτέλεσε στενή συνεργάτη της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

Το βιογραφικό της:

H Δρ Ζέφη Δημαδάμα διδάσκει ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο επιστημονικό πεδίο “Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτικές Περιβάλλοντος”.

Υπήρξε Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου και έχει σημαντική παρουσία σε Διεθνή Φόρουμ και επιστημονική συμβολή σε ερευνητικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Οικονομία και το Περιβάλλον (Γερμανία, Βέλγιο, Μ Βρετανία).

Είναι συγγραφέας της μονογραφίας με τίτλο «Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον. Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης» (2008, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα) ενώ συμμετέχει σε ατομικές και συλλογικές επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

Δραστηριοποιείται διεθνώς σε ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ανάπτυξη και το Περιβάλλον καθώς και σε θέματα Ισότητας των φύλων.

Είναι μέλος του European Urban Research Association- EURA, Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζέφη Δημαδάμα, Ποια, ΓΓ Ισότητας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –, ΠΑΣΟΚ, Μητσοτάκη,zefi dimadama, poia, ng isotitas, anthropinon dikaiomaton –, pasok, mitsotaki