Υπέρ της απόκτησης παιδιού από gay ζευγάρια ο Ασκητής: «Η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική- Αστείο να θεωρούμαι ομοφοβικός»

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θάνου Ασκητή που σε συνέντευξή του στο MEGA ανέφερε ότι δεν θα χειροκροτούσε τον γιο του αν ήταν ομοφυλόφιλο και του έλεγε ότι θέλει να αποκτήσει παιδί.

Ο Θάνος Ασκητής θέλησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «Πρωινό».

«Η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική, υγιής συμπεριφορά. Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο» τόνισε ο γνωστός σεξολόγος και ψυχίατρος.

«Λυπάμαι για τον κ. Βαλιανάτο» σχολίασε με πικρία, για τα όσα είπε ο δικηγόρος για τον ίδιο.

«Έχω κάνει εκατοντάδες ομιλίες σε γονείς, έχω δει πάνω από 10 χιλιάδες γονείς. Οι γονείς κουβαλούν το πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο για έναν γονιό να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία του παιδιού του» πρόσθεσε.

Όσο για την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θέλει δηλαδή μέσω παρένθετης μητέρας να κάνει παιδιά μαζί με τον σύντροφό του ο Θάνος Ασκητής υπενθύμισε ότι «το 2002 για την παρένθετη μητρότητα ο εισηγητής στην Βουλή ήμουν εγώ».

Σε ερώτηση για το συμφωνεί με την απόκτηση παιδιού από ομόφιλα ζευγάρια, υποστήριξε ότι «είμαι ανοικτός σε αυτή την προσπάθεια. Πολλά παιδιά μένουν σε ορφανοτροφεία».

Ο Γιώργος Λιάγκας όμως επέμεινε ρωτώντας τον για την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας: «Θα είμαι ο πρώτος που θα το υπογράψω. Αν ήμουν βουλευτής θα το ψήφιζα» υπογράμμισε.

«Είναι αστείο να θεωρούμαι εγώ ομοφοβικός μετά από 37 χρόνια που μιλάω ανοιχτά για την ομοφιλοφιλία» είπε οργισμένος.

Σημειώνεται ότι στην συνέντευξή του στο MEGA που προκάλεσε πολλά σχόλια, ο Θάνος Ασητής είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να μένουμε στα κλασσικά στερεότυπα μπαμπά/μαμάς» όσον αφορά τους γονείς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπέρ, Ασκητής, Αστείο,yper, askitis, asteio