Βουλή: Οι προγραμματικές δηλώσεις και το σύνθημα «ολικής επαναφοράς» του Μητσοτάκη – Την Κυριακή η ψήφος εμπιστοσύνης

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσουν αύριο (06/07) στις 17:00 οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των άλλων 7 κομμάτων, ενώ η κοινοβουλευτική διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες και το Σάββατο 8 Ιουλίου το βράδυ η Βουλή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όσο για το τι θα πει στις… ανακοινώσεις

του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πληροφορίες αναφέρουν πως πυρήνας των όσων θα πει θα περιστρέφονται γύρω από οικονομία και μεταρρυθμίσες, περιγράφοντας την πορεία της επόμενης τετραετίας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων που ανέλαβε.

Μάλιστα, με την ομιλία του θέλει να δώσει το σύνθημα της «ολικής επαναφοράς» και να υπογραμμίσει την ιστορική διάσταση που έχει η νέα ισχυρή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό.

Ο ίδιος θέλει να αποτυπωθεί η σαρωτική νίκη των 23 μονάδων όχι ως ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, αλλά ως ένα πλειοψηφικό ρεύμα που ξεπερνά τα στενά όρια της λεγόμενης παραδοσιακής δεξιάς και αγγίζει συνολικά την ελληνική κοινωνία, από το κέντρο μέχρι και τα αριστερά.



Όλο το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή:

Πέμπτη 6 Ιουλίου

Στις 17:00 ομιλία του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.Κύκλος 8 ομιλητών από όλα τα κόμματα.Τοποθετήσεις των υπολοίπων 7 πολιτικών αρχηγών.

Παρασκευή 7 Ιουλίου

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στο βήμα θα ανέβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές όλων των κομμάτων.Η διαδικασία θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ.

Σάββατο 8 Ιουλίου

Η διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί με ομιλητές υπουργούς και βουλευτές.Γύρω στις 4 θα ξεκινούν οι δευτερολογίες των αρχηγών με αντίστροφη σειρά από αυτή που έχουν εκλεγεί τα κόμματά τους.Τελευταίος θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 11 το βράδυ με την ψηφοφορία για να λάβει η κυβέρνηση ψήφος εμπιστοσύνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, Μητσοτάκη –, Κυριακή,vouli, mitsotaki –, kyriaki