Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ψήφισαν Μακρόν-Μπριζίτ -Στις 21.00 ώρα Ελλάδας τα πρώτα αποτελέσματα

Ο Εμανουέλ Μακρόν προσήλθε για να ψηφίσει στη βόρεια περιφέρεια της Τουκέ, για τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Ως συνήθως, ο Γάλλος πρόεδρος ψήφισε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Pas-de-Calais, στην Τουκέ, όπου διατηρεί κατοικία με τη σύζυγό του.

Τον Εμανουέλ Μακρόν συνόδευσε η Μπριζίτ, κάνοντας μία σοβαρή και κομψή εμφάνιση επιλέγοντας

ένα κρεμ κοστούμι και στηρίζοντας τον σύζυγό της σε αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ο Εμανουέλ Μακρόν να κάνει μία χειραψία με ένα μικρό κορίτσι.

Ως το μεσημέρι είχαν ψηφίσει οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί όπως και η πρωθυπουργός της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν μόλις ψήφισε στην περιοχή Τουκέ.

Jamais vu aussi peu de monde un jour d’élection, autour d’Emmanuel Macron.

Ici au Touquet, on ressent bien la chute de 5 points de la participation (27% à midi, 32% en 2017). #legislatives @TF1Info @LCI pic.twitter.com/S0bzlNUrWS

Paul Larrouturou (@PaulLarrouturou) June 12, 2022

Τα πρώτα αποτελέσματα

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 20:00 ώρα Γαλλίας (21:00 ώρα Ελλάδος), όπως επίσης και οι προβολές για τον αριθμό των εδρών που θα έχει το κάθε κόμμα, μετά τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Κυρίαρχο γνώρισμα των εκλογών, η αποχή

Στο 18,43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ήταν στις 12 το μεσημέρι (13.00 ώρα Ελλάδας) η συμμετοχή των Γάλλων στον σημερινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Το 2017 η συμμετοχή την αντίστοιχη ώρα ήταν στο 19,24%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών και το 2012 στο 21,06%. Από το 1993 και μετά η συμμετοχή των Γάλλων στις βουλευτικές εκλογές είναι κάθε φορά μικρότερη από την προηγούμενη. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 (ώρα Γαλλίας) και θα κλείσουν στις 18.00 με εξαίρεση αυτά των μεγάλων πόλεων που θα κλείσουν στις 20.00.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλευτικές, Γαλλία, Ψήφισαν Μακρόν-Μπριζίτ -Στις 21 00, Ελλάδας,vouleftikes, gallia, psifisan makron-brizit -stis 21 00, elladas