Βασιλιάς Κάρολος: Yψηλοί προσκεκλημένοι στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τους VIP καλεσμένους τους στο Μπάκιγχαμ για τη λαμπερή δεξίωση που παραθέτουν λίγο πριν την τελετή στέψης.

Μεταξύ των καλεσμένων τους βρίσκονται ξένοι βασιλείς, παγκόσμιοι ηγέτες και άλλοι αξιωματούχοι.

Περίπου 100 αρχηγοί κρατών θα βρίσκονται στο Λονδίνο για την αυριανή τελετή, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν φτάσει ήδη στο παλάτι είναι η σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι, Όλενα Ζελένσκα

η οποία θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη στέψη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με την σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’ και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η Δούκισσα Μαρία Τερέζα και ο Δούκας Ερρίκος του Λουξεμβούργου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με την σύζυγό του.

Foreign royals, world leaders and dignitaries arrive for evening reception at Buckingham Palace on eve of the King’s Coronation https://t.co/uR65XWUPbJ pic.twitter.com/A4SfQxcsfS

Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) May 5, 2023

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρόεδροι της Γερμανίας και της Ιταλίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και Σέρτζιο Ματαρέλα και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ θα είναι μεταξύ αυτών που θα βρεθούν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Η Τζιλ Μπάιντεν εκπροσωπεί τον σύζυγό της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι τελετή στέψης δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 70 χρόνια.

Οκτώ μήνες μετά την άνοδό του στο θρόνο έπειτα από το θάνατο της Ελισάβετ Β’, ο 74χρονος μονάρχης, συνοδευόμενος από την 75χρονη βασίλισσα Καμίλα, θα λάβει το στέμμα και το χρίσμα στο αββαείο του Ουεστμίνστερ ενώπιον 2.300 προσκεκλημένων και ασφαλώς εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Μολονότι η προετοιμασία της τελετής έγινε χωρίς μεγάλο ενθουσιασμό σ’ ένα Ηνωμένο Βασίλειο σε πλήρη κρίση εξαιτίας του αυξημένου κόστους ζωής, οι πιο ένθερμοι λάτρεις της βασιλείας έχουν εγκατασταθεί, σε μερικές περιπτώσεις εδώ και μία εβδομάδα, κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ώστε να βρεθούν στην πρώτη σειρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα