Στα 172.000 έφθασαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Τσίπρας: Είναι βέβαιο ότι θα είμαστε το πρώτο κόμμα στις εκλογές

Τα 110.000 νέα μέλη που απέκτησε από τις σημερινές εσωτερικές του διεργασίες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -στο σύνολο 172.000 μέλη- επιτρέπουν στην Κουμουνδούρου να μιλά για μία απολύτως επιτυχημένη διαδικασία που το καθιστά το μαζικότερο πολιτικό κόμμα στη χώρα.

Για την Κουμουνδούρου η συμμετοχή περισσοτέρων από  150.000 πολιτών στις κάλπες για την

ανάδειξη Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής συνιστά μία πρώτη μεγάλη νίκη και ασφαλώς ένα  ισχυρό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας σε μία συγκυρία ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης κέρδισαν το στοίχημα καθώς και τον στόχο που είχε μπει μετά τις εκλογές του 2019 να ενταχθεί το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (1.789.000 ψήφους) στο κόμμα και να υπάρξει και κοινωνική αντιστοίχηση.

Επίσης, η όλη διαδικασία έστειλε ένα σαφές μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι απλά παραμένει στο προσκήνιο ως ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος, αλλά ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες όπως εργαζόμενοι, νέοι, αγρότες και μικρομεσαίοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κάλπης μιλώντας έξω από τα κομματικά γραφεία στην Κουμουνδούρου μίλησε για μία «γιορτή συμμετοχής» και «γιορτή Δημοκρατίας», καθώς και για ένα «μεγάλο, σπουδαίο και αποφασιστικό βήμα να ξαναφέρουμε πίσω την ελπίδα στην πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θύμισε πως το βράδυ των εκλογών της «γλυκιάς ήττας» είχε πει ότι το μεγάλο ποσοστό του δημοκρατικού κόσμου αποτελεί εντολή για μετασχηματισμό ώστε να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών (τότε) με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πως «σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας νέων και παλαιών και τη συμμετοχή 150.000 και πλέον πολιτών που προσηλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό με την ανάδειξη της συλλογικής του ηγεσίας».

Είπε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πλέον 172.000 και ότι σήμερα μόνο εγγράφηκαν 110.000 μέλη καθιστώντας τον ένα άλλο κόμμα μαζικό, πιο σύγχρονο, πιο νεανικό και ριζοσπαστικό, «αλλά πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών, τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης που άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τους πολίτες που «έστειλαν σήμερα τον λογαριασμό», αλλά και τον τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους, τους 3.000 εθελοντές που κράτησαν «αψεγάδιαστη τη διαδικασία», τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Ηλία Νικολακόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, όπως επίσης και τα χιλιάδες μέλη που εργάστηκαν για μία άψογη διάφανη και αδιάβλητη διαδικασία

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών κέρδισε τρεις απανωτές αναμετρήσεις και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000  είναι βέβαιο ότι θα είναι το πρώτο κόμμα οποτε αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης.

Κατέληξε με την υπόσχεση ότι «θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη στο λαό μας».

Το χρονικό της αθρόας συμμετοχής στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη προσέλευση στις κάλπες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγράφηκε σήμερα, Κυριακή 15/05, τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, όσο και στην περιφέρεια.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης είναι το γεγονός ότι περίπου στις 19.00, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση κατά μίας ώρας των εκλογών (από τις 20.00 στις 21.00), καθώς υπήρχε μεγάλη προσέλευση και ουρές στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.30 έγινε γνωστό, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει στις 21.30 πανηγυρική ομιλία, στην πλατεία Κουμουνδούρου, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το μεσημέρι, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ήδη διπλασιάσει τα μέλη του, καθώς η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχιζόταν.

Ειδικότερα, στις 20.00 είχαν ψηφίσει τουλάχιστον 130.000 πολίτες.

Στις 19.15, ανακοινώθηκε πως οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν τους 120.000.

Λίγο μετά τις 17.00 είχε «σπάσει το φράγμα» των 100.000 (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ) που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 14:00 είχαν ήδη ψηφίσει σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια.

Τι είπε ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Εξάλλου, σε δήλωσή του με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 21.00 o πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Ηλίας Νικολακόπουλος διευκρίνισε ότι η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μόνο στα εκλογικά τμήματα στα οποία υπάρχουν ουρές.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ανέφερε ότι τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνουν γνωστά κατά πάσα πιθανότητα αύριο, Δευτέρα 16/05 μέχρι το απόγευμα καθώς «η καταμέτρηση των σταυρών είναι μία μακρόσυρτη διαδικασία».

Συγχρόνως θα γνωστοποιηθούν και τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις καταστατικές αλλαγές που εκκρεμούσαν από το Συνέδριο.

Ο κ. Νικολακόπουλος είπε ότι υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα στη διαδικασία η μεγάλη όμως πλειονότητα των οποίων αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα