Τσίπρας: Γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας ο Μητσοτάκης

Αξιοποίηση του χρόνου που απομένει έως τις εθνικές εκλογές για τη συγκρότηση ανανεωμένων και ισχυρών ψηφοδελτίων παντού ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά τις πληροφορίες μιλώντας προς τα μέλη του οργάνου ο Αλέξης Τσίπρας

ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να οργανώσει κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στη βαρβαρότητα των κυβερνητικών επιλογών και να μετατρέψει την απόγνωση σε αγώνα και την οργή σε ελπίδα αλλαγής.

«Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έρθει η πολιτική αλλαγή μία ώρα αρχύτερα παρά τις προθέσεις του κυρίου Μητσοτάκη και των συμφερόντων που τον στηρίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως είπε για τον πρωθυπουργό ότι αναγνωρίζοντας πλέον ότι είναι απερχόμενος και δεν έχει καμία ελπίδα επανεκλογής αγωνιά να κερδίσει χρόνο.

«Όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, τόσο για να πετύχει κουκούλωμα του μεγάλου σκανδάλου των παρακολουθήσεων όσο και για να προλάβει να ελέγξει την κατανομή του μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών πόρων με όρους απόλυτης αδιαφάνειας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως με βάση τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια σ’ ολόκληρη την Ευρώπη προ φόρων και επιδοτήσεων κάτι που οφείλεται όπως τόνισε «στην επιλογή Μητσοτάκη η ΔΕΗ να γίνει πρωταγωνιστής της αισχροκέρδειας κι έναν χρόνο τώρα να μην λαμβάνει κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή της».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέμεινε πως είναι πολιτική επιλογή να το να μην υπάρχει σχεδόν κανένας έλεγχος τιμών και ο πληθωρισμός να έχει σκαρφαλώσει στο 12%, όπως ζήτημα πολιτικής επιλογής είναι και η διατήρηση υψηλού συντελεστή φορολόγησης σε προϊόντα βασικής κατανάλωσης και στα καύσιμα.

Σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά επανέλαβε ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται απλώς με λόγια για να επισημάνει ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης αρκείται να λέει τα αυτονόητα για την κυριαρχία των νησιών μας στις Συνόδους Κορυφής αλλά δεν τολμά καν να θέσει ζήτημα κυρώσεων αν η Τουρκία αμφισβητήσει εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόσο ο Ερντογάν θα αποθρασύνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα