Τσίπρας από Περιστέρι: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει αν θα ξανακάνει το κόμμα του δεκανίκι της Δεξιάς

Νέο μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να ξεκαθαρίσει την στάση του απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να διευκρινίσει εάν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη έστειλε από το Περιστέρι, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία μεγάλη συγκέντρωση που είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά στη

Δυτική Αθήνα και μάλιστα την χαρακτήρισε ως την καλύτερη “σφυγμομέτρηση” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε την πεποίθησή του πως όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ “θα είναι πρώτος και με διαφορά και θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας”.

Όμως ζήτησε επίμονα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αποσαφηνίσει τί εννοεί όταν αναφέρεται σε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση διερωτώμενος εάν σοσιαλδημοκράτες είναι ο “ακραία νεοφιλελεύθερος κος Μησοτάκης, ή μήπως τα ορφανά του κυρίου Καρατζαφέρη, ο Βορίδης, ο Πλεύρης και ο Άδωνης”.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας “ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να κρύβεται μέχρι να πάει στην κάλπη” γι’ αυτό οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα “και χωρίς μισόλογα τις προθέσεις του”.

Αλλιώς, σημείωσε θα πρέπει να αποκλείσει από τώρα την προοπτική μετεκλογικής συνεργασία με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών παρατήρησε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε την συζήτηση την οποία μετέτρεψε σε “εθνικά ανεύθυνη επιλογή” όταν συνειδητοποίησε ότι δεν τον βόλευε.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα “η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί θα καταρρεύσει”. Σχολίασε πως ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε την εθνική ευθύνη όταν με τις Πρέσπες μιλούσε για προδοσία ή όταν έστελνε πρώτος από την Ευρώπη όπλα στην Ουκρανία και τόνισε πως “έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στην χειρότερη στιγμή”.

Σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι η Δικαιοσύνη επανέφερε την υπόθεση της Novartis στην πραγματική της βάση και τόνισε πως “δεν υπάρχει καμία σκευωρία, υπάρχει μόνο το σκάνδαλο που ζητεί απαντήσεις”.

Ομοίως αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της Uber που ταλανίζει τη Γαλλία και θύμισε πως η ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συκοφαντούσε τον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να βάλει ένα πλαίσιο κανόνων.

Για μία ακόμη φορά είπε με κατηγορηματικό τρόπο ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα τελειώσει το πάρτι των 10 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγάλων οικογενειών και των funds.

Keywords
Τυχαία Θέματα