Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Στον ανακριτή το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες – Το τηλέφωνο από το Ντουμπάϊ και οι 1000 συνομιλίες στο επίκεντρο της αντιτρομοκρατικής

Σήμερα το μεσημέρι οδηγούνται στον Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσει στόχο εβραϊκού και Ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να “στρατολογήθηκαν” με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των “Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης”

.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ο ένας στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους.

Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών ώστε ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως τα κίνητρα των δύο συλληφθέντων ήταν αποκλειστικά οικονομικά ενώ συνέχισε λέγοντας πως δεν φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» στην Ελλάδα, ούτε συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο που επιχειρούσαν να στήσουν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες.

«Βάλτε φωτιά στην κουζίνα»

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο 27χρονος που συνελήφθη στην Ζάκυνθο, φέρεται κατά την διάρκεια συνομιλιών με τον καθοδηγητή, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «δυνατό κεφάλι» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκεται σε εκτελέσεις και απαγωγές, να του ανέφερε πως: «Έχω έναν γνωστό σε άλλο νησί που έχει όπλα και πιστόλια (τρία όπλα), αλλά δεν μπορώ να πάω εκεί γιατί φοβάμαι μην καταλάβει κάτι κάποιος».

Λόγω αυτής της δυσκολίας με τα όπλα, ο φερόμενος εγκέφαλος, που τους υποσχόταν ακόμα και το άνοιγμα εστιατορίου στο Ιράν, σύμφωνα με τα μηνύματα που αντάλλασσαν, έδινε την εξής λύση:

«Αν δεν μπορείτε να πάτε με όπλα, πηγαίνετε εκεί με υγραέριο ή βάλτε φωτιά στην κουζίνα».

Το τηλέφωνο από το Ντουμπάϊ και οι 1000 συνομιλίες στο επίκεντρο της αντιτρομοκρατικής

Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχουν 1000 συνομιλίες σύμφωνα με τις πληροφορείς της ΕΡΤ, μεταξύ του 27χρονου Πακιστανού που συνελήφθη στην Ζάκυνθο και του 30χρονου καθοδηγητή.

Από αυτές τις συνομιλίες, υπάρχουν αρκετές ακόμα που πρέπει να μεταφραστούν από τη γλώσσα Ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να ανακτώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μετά από αυτές τις ανακτήσεις, είναι πιθανό τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής να οδηγηθούν και σε αλλά άτομα που ίσως να είχαν στρατολογηθεί από τους δυο συλληφθέντες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία και για κάποια από τα 10 άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τος αρχές, για διοικητική απέλαση, και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής.

Όσον αφορά τις επαφές με τον 30χρονο φερόμενο εγκέφαλο που έδινε τις εντολές από το Ιράν, όπως διαπιστώθηκε αρχικά χρησιμοποιούσε ένα νούμερο το οποίο ανήκε στο Ντουμπάϊ.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρομοκρατικό, Αθήνα, Ντουμπάϊ, 1000,tromokratiko, athina, ntoubai, 1000