Τον Σεπτέμβριο του 2023 ολοκληρώνεται ο Πύργος του Πειραιά

Τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του 2023 ολοκληρώνεται η κατασκευή του Πύργου του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα project στο real estate που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη.

Το έργο όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δ. Ανδριόπουλος θα ολοκληρωθεί 9 μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση έναντι του Δήμου, ενώ έχει ήδη προμισθωθεί (δεσμευτικά)

το 65% των χώρων (με προκαταβολές, εγγυήσεις) με «πελάτες», μεταξύ άλλων, και μεγάλες πολυεθνικές και ναυτιλιακές εταιρείες.

Το έργο αποτελείται από κτίριο με δύο υπόγειους ορόφους, ισόγειο, μεσώροφο και 23 ορόφους πάνω από το ισόγειο.

Συγκεκριμένα, ανά όροφο θα υπάρχουν οι παρακάτω χρήσεις:

– Το ισόγειο θα αποτελείται από 8 εμπορικά καταστήματα.
– Στο πατάρι του ισογείου θα υπάρχουν Η/Μ χώροι και αποθήκες καταστημάτων.
– Στον 1ο όροφο προβλέπονται 3 εμπορικά καταστήματα, βοηθητικοί χώροι, WC, κλιμακοστάσια.
– Στον 2ο όροφο θα δημιουργηθούν ένα ενιαίο εμπορικό κατάστημα, καθώς και βοηθητικοί χώροι.
– Στον 3ο όροφο θα δημιουργηθούν εστιατόριο-καφέ επιφάνειας 400 τ.μ. και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στους υπόλοιπους ορόφους του υψηλού τμήματος του κτιρίου (4ος έως 18ος και 21ος έως 22ος) θα αναπτυχθούν γραφειακοί χώροι σε διατάξεις “Open Plan”, με κατακόρυφο κεντρικό πυρήνα δύο κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων με αποκλειστική χρήση.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται μέσω του κεντρικού χώρου υποδοχής (Lobby) στο ισόγειο του κτιρίου με σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης “access control”.

Η σχεδίαση των γραφειακών χώρων του “Πύργου” έχει ως γνώμονα τη λειτουργικότητα, την ευελιξία των διατάξεων, τη δημιουργία ευχάριστου και σύγχρονου περιβάλλοντος για τους εργαζομένους, καθώς και τη δυνατότητα επιπλέον δραστηριοτήτων πέραν των εργασιακών.

Όσον αφορά το εστιατόριο που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, πρόκειται να λειτουργήσει στον 19ο και 20ό όροφο του “Πύργου”. Το εστιατόριο θα αναπτυχθεί σε χώρο διπλού ύψους σε ένα τμήμα του και θα προσφέρει απρόσκοπτη θέα στους επισκέπτες του.

Η λειτουργία του εστιατορίου αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της συνεχιζόμενης δραστηριότητας στο κτίριο και κατά τις βραδινές ώρες. Για την απευθείας πρόσβαση στο εστιατόριο δημιουργούνται δύο εξωτερικοί ανελκυστήρες οι οποίοι θα οδηγούν από το ισόγειο στο εστιατόριο χωρίς ενδιάμεση στάση.

Τέλος, στο πρώτο υπόγειο θα διαμορφωθεί ενιαίος χώρος στάθμευσης, δυναμικότητας 44 θέσεων.

Το project υλοποιείται από την κοινοπραξία DimandEBRD και την Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, που ανέλαβαν να μετατρέψουν τον Πύργο σε σύγχρονο κτίριο γραφειακών και εμπορικών χώρων καθώς και σε έναν Πολυχώρο Πολιτιστικών λειτουργιών για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουριστικού και ναυτιλιακού προϊόντος, που χαρακτηρίζει την πόλη και το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα