Τον… έπιασε στον ύπνο και «ξύπνησε» τη μάχη του τίτλου!

Ήταν ένα ντέρμπι με δύο όψεις. Μια ώρα χαλαρή χωρίς πολλές φάσεις, με πολλές διακοπές, νεύρα και κακό ποδόσφαιρο και ένα τελευταίο ημίωρο (συν τις καθυστερήσεις) που τα είχε όλα.

Ένα γκολ από τον Πινέδα που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, ένα δοκάρι στο 98′ από τον Ιωαννίδη που λίγο έλειψε να… σώσει το πράσινο αήττητο κι ένα χαμένο πέναλτι από τον Λιβάι Γκαρσία (απέκρουσε ο Μπρινιόλι) που πάντως δεν στοίχισε στην Ένωση.

Πήρε τη νίκη με 1-0, έσπασε το πράσινο αήττητο που

κράτησε για 16 αγώνες και το σημαντικότερο για την ομάδα του Αλμέιδα είναι πως πλέον βρέθηκε στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, βάζοντας εκ νέου φωτιά στην υπόθεση πρωτάθλημα.

Μια φωτιά που γίνεται ακόμη πιο… ζωντανή αν σκεφτεί κανείς ότι ακολουθούν στο -7 από την κορυφή τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή του δευτέρου γύρου, με πολλά ντέρμπι και φυσικά τα play offs που φέτος δεν αποκλείεται να μην είναι καθόλου αδιάφορα ακόμη και για τον πρωταθλητή.

Γίνεται κατανοητό πως το πρωτάθλημα ζεστάθηκε για τα καλά και όποιος κάνει προγνωστικά κινδυνεύει να εκτεθεί. Μπορεί κανείς να υποτιμήσει τον πρωτοπόρο από την αρχή της σεζόν Παναθηναϊκό; Την ΑΕΚ που έχει τη δύναμη της έδρας; Τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που φαίνεται να στρώνουν μετά το… παγωμένο ξεκίνημα της χρονιάς να έχουν βρει ρυθμό και φωνάζουν παρών στο θέμα της διεκδίκησης.

Στα του ντέρμπι όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και στο γκολ. Ένα γκολ που η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε μια… νεκρή στιγμή και ο Παναθηναϊκός πιάστηκε στον ύπνο. Όλα τα άλλα είναι ιστορία πλέον σε ένα πρωτάθλημα που ξαφνικά απέκτησε άγρια ομορφιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα