Το super Mαρόκο, η Ισπανία που «τιμωρήθηκε» από το ποδόσφαιρο και… ο παγκίτης CR7!

Το Μουντιαλικό πρόγραμμα της Τρίτης μπορεί να μην έκρυβε κάποιο λαμπερό ζευγάρι σαν αυτά που σχηματίστηκαν για την φάση των «8», όμως ήταν μέρα που έκρυβε συγκινήσεις και σπουδαία ματς.

Αρχικά όσοι είχαν στον μυαλό τους έναν… Ιβηρικό εμφύλιο στα προημιτελικά, λογάριαζαν χωρίς το εκπληκτικό Μαρόκο.

Οι Αφρικανοί που γράφουν ιστορία στα γήπεδα του Κατάρ, πήραν μια πανηγυρική πρόκριση στην… ρουλέτα των πέναλτι κόντρα στην Ισπανία με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά τους Γιασίν Μπόνο που έπιασε τα δύο από τα τρία πέναλτι που έχασαν οι «ρόχας».

Και επειδή το ποδόσφαιρο

συνήθως είναι δίκαιο, οι Ισπανοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους χωρίς… δόξα και τιμή.

Θυμίζουμε πως η ομάδα του Λουίς Ενρίκε παρουσίασε μια «χαλαρή εικόνα» στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία, καθώς ουσιαστικά επέλεξε αντίπαλο. Μια επιλογή που δεν βγήκε αφού το Μαρόκο με καταπληκτική άμυνα είναι η ομάδα έκπληξη του Μουντιάλ και συνεχίζει να ονειρεύεται.



Το ίδιο ισχύει και για την Πορτογαλία που με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελβετίας με το εντυπωσιακό 6-1 και το ιστορικό χατ τρικ του Ράμος!

Ο Φερνάντο Σάντος και μεγάλη νίκη πέτυχε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε στον πάγκο δείχνοντας πως σε θέματα τάξης και πειθαρχίας δεν λογαριάζει ονόματα, φίρμες και σταρ.

Αφήνοντας στην άκρη το θέμα με τον CR7, η Πορτογαλία παρουσίασε καταπληκτικό πρόσωπο, έπαιξε θεαματική, αλλά και ουσιαστική μπάλα και δίκαια είναι στους 8.



Και ποιος ξέρει που θα σταματήσει το ταξίδι;

Μπορεί το Μαρόκο που αντιμετωπίζει τώρα να είναι επίσης στα… χάι του, αλλά δεν είναι ούτε Γαλλία, ούτε Βραζιλία για να τρομάξει.

Προφανώς κι αυτός θα είναι ένας απίθανος προημιτελικός όπως και όλοι οι άλλοι σε ένα Μουντιάλ που… ζεστάθηκε για τα καλά και μας υπόσχεται ακόμη καλύτερη συνέχεια!

Keywords
Τυχαία Θέματα