«Το να δεις το θαύμα είναι θέμα απόφασης και όχι τύχης» – Συνέντευξη των Juan & Ivan Nunez del Prado στην Κατερίνα Γιατζόγλου

Με τους διεθνούς φήμης δασκάλους της παράδοσης των Άνδεων, Juan &Ivan Nunez del Prado, συζήτησε η Κατερίνα Γιατζόγλου για το TheCaller WEB TV δημιουργώντας μια «γέφυρα» μεταξύ Αθήνας και Λίμα, στο Περού.

Η Κατερίνα βρήκε τον Juan και τον Ivan να προετοιμάζονται για το ταξίδι τους στην Ελλάδα,

εν όψει του σημαντικού σεμιναρίου, στο οποίο θα διδάξουν από τις 22 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, στην Αθήνα.

Ο Juan Nunez del Prado, αρχαιολόγος και ανθρωπολόγος και για πολλά χρόνια μαθητής και δάσκαλος της κοσμοθεωρίας που διδάσκει σε όλο τον κόσμο, έδωσε το στίγμα της παράλληλης πορείας του ελληνισμού και της ιστορίας του Περού:

«Εσείς έχετε τον Αλέξανδρο τον Μέγα, που έφτιαξε μια αυτοκρατορία κάποτε. Εμείς, έχουμε τον Ίνκα Πατσακούτι, και η ιστορία μας έχει πολλά κοινά».

Ο Ιβάν, επίσης ακαδημαϊκός και δάσκαλος της παράδοσης, έδωσε μια εικόνα για το τί πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα τον Ιούνιο:

«Θα επισκεφθούμε τόπους ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τόπους που έχουν συγκρατήσει την δύναμη και την ενέργεια, που αν συνδεθούμε μαζί τους, θα κερδίσουμε πολλά».

Και τί είναι αυτή η κοσμοθεωρία και παράδοση των Άνδεων;

Πρόκειται για μια παράδοση που περιλαμβάνει έθιμα, αλλά και πολλές βιωματικές πρακτικές που έχουν στόχο να βοηθήσουν την καθημερινότητά μας:

Το να είμαστε καλά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, το να θυμηθούμε την προσωπική μας δύναμη, το να εστιάσουμε στα θέλω μας, στο να εναρμονίσουμε την λογική με το συναίσθημα και να είμαστε πάντα επικεντρωμένοι. Στο να γνωρίσουμε, εν τέλει, καλύτερα τον εαυτό μας.

Η Κατερίνα παρατήρησε ότι στην γλώσσα τους χρησιμοποιούν πολλές ελληνικές λέξεις, κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι δάσκαλοι.

Όπως η λέξη «χαρισματικός». Και εν τέλει στην ερώτησή της «αν όντως είμαστε θαύματα», η απάντηση θα μπορούσε να είναι αυτή:

«Ναι, και τα θαύματα είναι θέμα απόφασης, όχι τύχης”. Όπως έχει πει άλλωστε ο ίδιος ο Juan Nunez del Prado, “εμείς δεν περιμένουμε το μέλλον: το προετοιμάζουμε».

Στην συζήτηση παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Ρόδη του DivineNektar Workshops, διοργανώτρια του σεμιναρίου του Ιουνίου, η οποία συνεργάζεται με τους Juan και Ivan για περισσότερα από δέκα χρόνια, φέρνοντας στην Ελλάδα την χρήσιμη αυτή παράδοση κάθε χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα