Το «ποιοι ακόμη παρακολουθούνταν» το κεντρικό ερώτημα Τσίπρα στον πρωθυπουργό

Ποιους ακόμη και γιατί. Αυτό αναμένεται να είναι το κεντρικό ερώτημα που θα θέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ζητώντας λεπτομέρειες για το πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή και επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα υποκλοπών.

Η Κουμουνδούρου που έχει κατηγορήσει ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ως τον εγκέφαλο μίας εγκληματικής παρακρατικής ομάδας στην υπόθεση των παρακολουθήσεων θεωρεί ότι παρά τις καθυστερήσεις που τεχνητά προκάλεσε ο πρωθυπουργός σύρεται τελικώς στη Βουλή

για να απολογηθεί για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών γίνεται υπό το βάρος και την πίεση που ασκούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αποκαλύψεις γύρω από τις παρακολουθήσεις και υπό την κατακραυγή διεθνών μέσων ενημέρωσης που φιλοξενούν μακροσκελέστατα ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις για την υπόθεση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης και μάλιστα επικαλείται την απάντηση που έδωσε με επιστολή του νόμιμου αντιπροσώπου της χώρας στην Κομισιόν στις 2 Αυγούστου όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Επί της ουσίας στην απαντητική της επιστολή που δημοσίευσε ολόκληρη το Politico η κυβέρνηση ζήτησε από την Κομισιόν να μην ασχολείται και συγχρόνως να μην ενστερνίζεται τα στοιχεία των ρεπορτάζ ελληνικών μέσων ενημέρωσης λέγοντας πως τα συγκεκριμένα μέσα δεν χαρακτηρίζονται για την αντικειμενικότητά τους και την ακρίβεια των πληροφοριών τους. Αργότερα δε συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο το Politico όσο και την ανταποκρίτριά του, κάτι για το οποίο ο κ. Οικονόμου χρειάστηκε να κάνει διορθωτική δήλωση λέγοντας ότι μίλησε “καθ’ υπερβολή”.

Η συνεδρίαση γίνεται με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη να έχει σχεδόν παραδεχτεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι γίνονται και άλλες παρακολουθήσεις καθώς φέρεται να είπε ότι απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Μία ημέρα νωρίτερα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παρακολουθούνται κι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι λέγοντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως “δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υπονοήσει με δήλωσή του πως η Κουμουνδούρου ασχολείται επίσης και με το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων. Επί της ουσίας προϊδέασε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις 6 απόρρητες συμβάσεις που υπέγραψε το δημόσιο με την εταιρεία Krikel, την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης είχε μιλήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για μία μόνο σύμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα