Θρήνος στον Βόλο: Σήμερα η κηδεία της 19χρονης Μαρίας που «έφυγε» από καρκίνο μέσα σε λίγες ημέρες

Θρήνος επικρατεί στο Βόλο, για τη Μαρία Μητράκα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η κηδεία της θα γίνει σήμερα Κυριακή και ώρα 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Βόλο.

Επιθυμία της οικογενείας αντί στεφάνων και λουλουδιών τα χρήματα να δοθούν στο «Σπίτι Γαλήνης της Αγίας Αικατερίνης» και στη «Φλόγα»

Συγκλονισμένος είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, της Σχολής Κοινωνικών,

Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Περικλής Πολυζωίδης, στο οποίο φοιτούσε η 19χρονη κοπέλα. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

«Η πολυαγαπημένη μας φοιτήτρια Μητράκα Μαρία μας είχε ενημερώσει για το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε από την ζωή ύστερα από γενναία μάχη. Ήταν ενθουσιασμένη με τη σχολή μας και όσο κι αν δυσκολευόταν προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στα μαθήματα της ακόμη και κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι το κοριτσάκι μας αναπαύεται τώρα χαρούμενο στην αγκαλιά της Μεγαλόχαρης, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες, τις αγωνίες και τα βάσανα αυτού του τόσο ρηχού, άδικου, ανόητου και μάταιου κόσμου.

Σήμερα δε θρηνούμε για αυτήν την όμορφη ψυχούλα που βρήκε ανάπαυση και ειρήνη, αλλά για το δικό μας κενό, τη δική μας αγωνία, το δικό μας αδιέξοδο, τη δική μας ορφάνια.

“Χαίρε σεμνή, η Θεόν σαρκί τεκούσα εις πάντων σωτηρίαν,
δι’ ης γένος των ανθρώπων εύρατο την σωτηρίαν·
διά σού εύροιμεν Παράδεισον, Θεοτόκε αγνή ευλογημένη”».

Πονούσε στο στομάχι και διαπιστώθηκε πως είχε καρκίνο

Υπενθυμιζεται πως η 19χρονη Μαρία Μητράκα άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Thenewspaper.gr, παραπονέθηκε στους γονείς της πριν από 45 ημέρες για πόνο στο στομάχι.

Επισκέφθηκε γιατρό, ο οποίος την καθησύχασε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη πάθηση. Όμως, η 19χρονη συνέχισε να πονά και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαγνώστηκε ότι έπασχε από επιθετικό καρκίνο.

Στην επανεξέταση που έκανε λίγες ημέρες αργότερα, η κλινική εικόνα της ήταν χειρότερη, καθώς ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και η θεραπεία δεν είχε πολλές ελπίδες.

Η 19χρονη Μαρία Μητράκα ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και σπούδαζε Κοινωνική Εργασία στην Κομοτηνή από το 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα