Θωμάς Παπαδόπουλος: Ο γνωστός καρδιολόγος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης

Ο γνωστός καρδιολόγος Θωμάς Παπαδόπουλος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο επιστήμονα, ιδιαίτερα αγαπητό στην Θεσσαλονίκη που διακρίνεται για τον μετριοπαθή πολιτικό του λόγο.

Το who is who του κ. Παπαδόπουλου

Ο Θωμάς Παπαδόπουλος

εργάζεται ως γιατρός καρδιολόγος και ως επεμβατικός καρδιολόγος στη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1962 και μεγάλωσε στα Γρεβενά, τον Πολύγυρο, την Κομοτηνή και το Βόλο. Η καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του, είναι από την Χαλκιδική και τη Βόρειο Ήπειρο και από την πλευρά της μητέρας του από τα χωριά των βλάχων του νομού Γρεβενών.

Το 1980 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την εισαγωγή του στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και μέλος της επιτροπής έτους με την Πανσπουδαστική (ΠΣΚ).

Ο Θωμάς Παπαδόπουλος υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και στην συνέχεια υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός στο νομό Γρεβενών και στο νομό Καβάλας.

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, στο Νοσοκομείο Βεροίας και στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, εργάστηκε και μετεκπαιδεύτηκα στην Επεμβατική Καρδιολογία επί 5ετία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Sheffield.

Το 2002 επέστρεψε ξανά στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα, ως ιδιώτης γιατρός και παράλληλα ως άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Εκτός από το κλινικό του έργο, συμμετέχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και είναι ενεργό μέλος ευρωπαϊκών και διεθνών επιστημονικών εταιριών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά/συνέδρια.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων στο άθλημα της κωπηλασίας, με συμμετοχή σε εθνικούς και Βαλκανικούς αγώνες. Επίσης, ως φοιτητής ήταν μέλος της ομάδας κωπηλασίας του ΑΠΘ.

Ο Θωμάς Παπαδόπουλος εντάχθηκε στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια στο ΚΙΝΑΛ και υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον συνδυασμό «Πράξεις για τη Μακεδονία». Είναι μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής της πολιτικής κίνησης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Είναι παντρεμένος με τη Θεοδώρα Σιγλίδου, Μηχανολόγο Μηχανικό ΑΠΘ, που εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχουν μαζί δύο γιούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα