«Θερμή» πολιτική εβδομάδα – Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

Θερμή αναμένεται η εβδομάδα που ξεκίνησε σε πολιτικό επίπεδο με την προεκλογική μάχη να μεταφέρεται στη Βουλή καθώς το νομοσχέδιο για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ, το οποίο ήδη επεξεργάζεται από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την προσεχή Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής

αντιπολίτευσης αναμένεται να κονταροχτυπηθούν σκληρά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Για τα κακόβουλα λογισμικά κατατέθηκε στη Βουλή ένα σύγχρονο πλαίσιο που καθιστά καθολικά παράνομη τη χρησιμοποίηση, την αξιοποίηση και την παράγωγή τους εντός της ελληνικής επικράτειας, επαναφέροντας νομικές πρόνοιες που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ποιος είναι ο ρόλος μία κυβέρνησης; Να κάνει τον Πουαρώ ή τον Ιαβέρη ή θεσμικά να εμπιστευθεί τα εργαλεία και τις δομές του κράτους;

Ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των κακόβουλων λογισμικών και τις αλλαγές στην ΕΥΠ, θα είναι στη Βουλή, θα απαντήσει σε όλα και θα τοποθετηθεί συνολικά στο θέμα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιμένει στη θεσμική στάση για την οποία κάνει λόγο τόσο καιρό, προτάσσοντας ακριβώς τις θεσμικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν άμεσα.

Θα αναφέρει την νομοθετική πρωτοβουλία που σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους που θα θωρακίζει τη χώρα από κάθε είδους παράνομο και κακόβουλο λογισμικό και επιδιώκει να  εξασφαλίσει την αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφάλειας, εντός του συνταγματικού πλαισίου και στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών, όπως τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί την κυβέρνηση να  απαντήσει αν ισχύει ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονταν υπό παρακολούθηση αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος;».

Στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την Τρίπολη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στις 10:00 επίσκεψη στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Τρίπολης – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα – Επίσκεψη στο κέντρο της Τρίπολης

Στις 12:00 παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος Πελοποννήσου, στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης. Θα έχουν προηγηθεί θεματικές συσκέψεις των υπουργών που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους των φορέων:

Θέματα Ανάπτυξης & Ενεργειακής ΜετάβασηςΘέματα Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΘέματα Τουρισμού-ΠολιτισμούΘέματα Πρωτογενούς ΤομέαΘέματα ΥγείαςΣυνάντηση με τους βουλευτές Πελοποννήσου της ΝΔΕπίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα ΤρίποληςΣυνέντευξη του πρωθυπουργού στους «Μικρούς Δημοσιογράφους» του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου ΤρίποληςΣτις 19:00 ομιλία του πρωθυπουργού στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης.
Keywords
Τυχαία Θέματα