Τεράστιο κύμα συμπαράστασης από τους πιστούς για τον πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου

Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης από τους πιστούς για τον πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου, ο οποίος έντυσε παπαδάκια δύο μικρά κορίτσια.

Πιστοί από την ενορία όπου λειτουργούσε εκφράζουν την οργή τους για την απόφαση να τεθεί σε αργία.



Οι χθεσινές πληροφορίες ότι αίρεται το καθεστώς αργίας του ιερέα για τα κορίτσια «παπαδάκια», τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, προκαλώντας την απογοήτευση των ανθρώπων που τον γνωρίζουν και βρίσκονται στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια.



Ο κ. Νίκος Κοσμίδης, συγγραφέας και ειδικός σε θέματα Θεολογίας,

ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Πρωινό μας:

«Ο πατέρας Αλέξανδρος έκανε αυτό με την εκκλησιαστική του κοινότητα, γιατί θεωρούσε πως είναι σωστό και όπως σωστά αναφέρατε δεν πρόκειται για κάτι το οποίο είναι καινοφανές.

Αφενός στις περισσότερες ενορίες οι γυναίκες συντηρούν την διακονία, αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες οι εκκλησίες μας θα ήταν κλειστές. Η παρουσία των γυναικών μέσα στην εκκλησία κρατάει από τα πρώτα χρόνια της ζωής της Εκκλησίας. Άλλωστε αυτές που κηρύξανε πρώτες την Ανάσταση ήταν οι γυναίκες».



Δείτε και άλλα μηνύματα συμπαράστασης στον πατέρα Αλέξανδρο:

Ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου δεν είναι μια απλή ή τυχαία περίπτωση κληρικού κι αυτό γιατί το γεγονός να χειροτονηθεί στα 66 του χρόνια λίγο μετά την συνταξιοδότηση του από το επάγγελμα του εκπαιδευτικού τον κάνει ξεχωριστό.

Για την απόφαση αυτή ο ίδιος σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο πρακτορείο “Ορθοδοξία” είχε πει:

«Δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου να χειροτονηθώ στα 66 μου χρόνια. Το καλλιεργούσα στα 37 χρόνια που ήμουν στην εκπαίδευση αλλά δεν ήθελα να το κάνω. Γιατί δεν ήθελα να ‘‘δεσμευτώ’’ μέσα στην Εκκλησία και ταυτόχρονα να είμαι και καθηγητής. Για αυτό και όταν πήρα τη σύνταξή μου (ως καθηγητής) χειροτονήθηκα άμισθος κληρικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα