Τέμπη: Θα μπορούσε το δυστύχημα να είχε αποφευχθεί εάν λειτουργούσε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ευαγγελισμού;

Θα μπορούσε άραγε το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη να είχε αποφευχθεί εάν ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ευαγγελισμού λειτουργούσε;

To Star έκανε αυτοψία και μίλησε με εργαζόμενους και κατοίκους, με πολλούς να λένε στη δημοσιογράφο σταθμού, Κατερίνα Ρίστα, ότι το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούσε να αποτραπεί η τραγωδία, αν υπήρχε σταθμάρχης και λειτουργούσε ο πίνακας κυκλοφορίας.

O κλειστός σιδηροδρομικός σταθμός του «Ευαγγελισμού» στη Λάρισα

απέχει περίπου 1,5 χλμ. από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. Αποτελείται από 4 κτίρια. Στο πρώτο υπάρχει ο πίνακας ελέγχου και κάποια βιβλία κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με σταθμάρχες γίνονται εργασίες συντήρησης. Αν ο σταθμός ήταν λειτουργικός, ίσως η μοιραία σύγκρουση να είχε αποφευχθεί.

Εργαζόμενοι στον ΟΣΕ υποστήριξαν πως αν υπήρχε σταθμάρχης και δεν υπήρχαν λουκέτα, ίσως να είχε δει το τρένο και να είχε αποτραπεί η τραγωδία.

«Υπάρχει πιθανότητα να μην είχε γίνει το δυστύχημα και υπάρχει πιθανότητα να είχε γίνει. Ο Ευαγγελισμός δε γνωρίζω εάν έχει τοπικό πίνακα» δήλωσε ο προϊστάμενος του κέντρου τηλεδιοίκησης Αθηνών, Νίκος Μπορομπόκας.

«Θα είχε αποτραπεί η τραγωδία. (σ.σ αν ήταν ανοιχτός ο σταθμός του Ευαγγελισμού. Θα ήταν πολύ πιο οργανωμένα τα πράγματα, νομίζω. Θα μπορούσαν να το σταματήσουν» ανέφερε από την πλευρά του ένας κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τους σταθμάρχες, ο σταθμός του Ευαγγελισμού λειτουργούσε πριν το 2005. Μόλις ήρθε η τηλεδιοίκηση μπήκε λουκέτο. Όμως το 2019, σταμάτησε η τηλεδιοίκηση και παρόλα αυτά ο σταθμός αυτός δε λειτούργησε ποτέ ξανά.

«Η αιτία που έκλεισε ήταν μια αερογέφυρα για να κατεβαίνουν οι πεζοί από τα τρένα, που δεν υπήρχε. Ούτε σηματοδότες, ούτε τίποτα» είπε κάτοικος της περιοχής.

Στις 24 Φεβρουαρίου -μόλις 4 ημέρες πριν από την τραγωδία στα Τέμπη- η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ενέκρινε τη Στρατηγική για την εποπτεία ως το 2025. Ο σχεδιασμός βασίζεται στα ευρήματα των προηγούμενων μηνών.

Τι χαρακτηρίζει η Αρχή ως κινδύνους υψηλού επιπέδου; Τα πολλά συμβάντα εκτροχιασμών μετά από λανθασμένους χειρισμούς και τα επαναλαμβανόμενα τεχνικά προβλήματα στις αλλαγές τροχιάς.

Ακόμη:

Σημειώνει ότι είναι κρίσιμη η ανάγκη συντήρησης των σηράγγωνΔιαπιστώνει μη συμμόρφωση με υποχρεώσεις παρακολούθησης των συστημάτων ασφάλειαςΠαρατηρεί ότι είναι μεγάλος ο αριθμός νεκρών σε δυστυχήματα και πολλά τα ατυχήματα σε ισόπεδες διαβάσειςΚΑΘ Ααδεικνύει ως βασική αιτία πρόκλησης ατυχημάτων την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας από τις αμαξοστοιχίες
Keywords
Τυχαία Θέματα