Τέμπη: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Είκοσι ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα βλέμματα όλων σήμερα στρέφονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου στις δέκα το πρωί 10 σήμερα το πρωί αναμένεται να δώσει απαντήσεις ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και οι διατελέσαντες υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι τόνοι αναμένεται

να ανέβουν με το μεγάλο ενδιαφέρον φυσικά να επικεντρώνεται στην τοποθέτηση του παραιτηθέντα Υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος επέλεξε  να απαντήσει θεσμικά, μέσω της Βουλής , για όλα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση.

Έτσι αναμένεται να προσκομίσει και να καταθέσει στη Βουλή, όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτει και έχει στα χέρια του για την κατάσταση των σιδηροδρόμων στη χώρα.

Στην ομιλία του αναμένεται να επικεντρωθεί στην επίμαχη σύμβαση 717 αλλά και στο deal που έγινε το 2017 με την Hellenic Train όταν ιδιωτικοποιήθηκαν τα τρένα.

Ο πρώην Υπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει τα αντίστοιχα έγγραφα που κατέθεσε πρόσφατα ο Γιώργος Γεραπετρίτης για να καταρρίψει τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε παραδώσει το 2017 το 68% του έργου  – κατά τη ΝΔ είχε παραδοθεί το 32% από το οποίο μόλις το 15% ήταν λειτουργικό – αλλά και έγγραφα που αποδεικνύουν κατά την κυβέρνηση ότι στο σταθμό της Λάρισας το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε από το Νοέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα παρουσιάσει και έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ σύμφωνα με το οποίο το σύστημα τηλεδιοίκησης και πέδησης αδρανοποιείται αν κάποιος επιλέξει τη χειροκίνητη χάραξη, επιλογή που έκανε τη μοιραία βραδιά ο σταθμάρχης.

Το στίγμα και τη γραμμή της ΝΔ στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε χθες ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι «εμείς δεν κρυφτήκαμε στιγμή πίσω από το δάκτυλό μας. Η αλήθεια είναι αυτή που θα απαντήσει και στα ψέματα και στις συκοφαντίες και στις υπερβολές. Είναι αυτό που απαιτεί η κοινωνία, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στους ανθρώπους που έφυγαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Θεσμών, Διαφάνειας, Κώστας Καραμανλής –,tebi, thesmon, diafaneias, kostas karamanlis –