Τέμπη: Ψηφιακή αναπαράσταση του πολύνεκρου δυστυχήματος ζητά ο ανακριτής

Η διαδικασία της έρευνας για την απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή Live News στο MEGA, υπάρχουν δύο νέες ανακριτικές πράξεις για την υπόθεση στα Τέμπη. Ο εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή να γίνει πραγματογνωμοσύνη με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο καταγραφέας του μοιραίου τρένου για το σύστημα πέδησης των αμαξοστοιχιών.

«Αν

κάτι αξίζει να ερευνήσουμε πολύ είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο τρένο και η επέκτασή της. 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά. Είναι βασικό κομμάτι, που δεν θα πρέπει να μας ξεφύγει», σχολίασε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Όπως είοε στην συνέχεια η Άννα Κανδύλη, ο εφέτης ζητά να γίνει ψηφιακή αναπαράσταση του δυστυχήματος στα Τέμπη από πραγματογνώμονα κινηματογραφιστή.

Ακόμη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και σε δύο μέλη της επιτροπής που ενέκριναν τη μετάταξη του κατηγορούμενου σταθμάρχη, οι οποίοι έχουν κληθεί να απολογηθούν μέχρι και την Πέμπτη.

Τέλος, μέχρι και τις 15 Μαΐου αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η πρώτη εκτίμηση από τους δύο πραγματογνώμονες που είχαν ορισθεί από την αρχή της ανάκρισης την 1η Μαρτίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Ψηφιακή,tebi, psifiaki